Ako zabaviť deti na jeseň?

Príroda nás aj tento rok obdarovala svojimi plodmi a najpestrejšou paletou farieb. Prinášame vám zopár tipov ako s nimi naložiť a potešiť sa z nich.  

blog

1. Listy

Nazbierajte si listy. Môžu byť rôzne veľké aj rôznofarebné ale sa môžu podobať ako vajce vajcu. Priložte ich na čistý rovný podklad, ideálne jednofarebný a vytvorte si krásny obrázok. Listy pripevnite lepidlom, ale len na kúskoch a najlepšie v miestach, kde sa prekrývajú a stopu po lepidle nebude vidieť.

Keď ste s rozložením listov spokojný, zaťažte ich napr. knihami tak aby sa vylisovali. Pozor aby sa vám listy nepokrčili. Po týždni listy skontrolujte a ak ste s vylisovaním spokojný, gratulujeme. Takýto obrázok môžete aj zarámovať.      

Ďalšie listy si môžete dozdobiť tak, že do nich vystrihnete nejaký útvar. Radšej ale nech je jednoduchší. List predsa len nie je papier.  

Listy sú tiež výborným prvkom v rámci rôznych jesenných dekorácii. My sme našli túto s ježkom, ktorého si môžete vyrobiť napríklad aj z plasteliny alebo moduritu. Pichličiky spravíte z nalámaných konárikov alebo halúzok, očká spravte z čierneho korenia alebo klinčekov. 

ObrázokObrázokObrázok

2. Gaštany

Gaštany sú naozaj materiál z ktorého sa dá doma vyrobiť celá ZOO. Fantázii sa medze nekladú, deti ale budú potrebovať vašu pomoc pri navŕtavaní dierok. Pomôcť pri zhotovovaní figúrok si môžete aj inými plodmi ako sú šípky, lieskovce, škrupinky z orechov a pod. 

ObrázokObrázokObrázok

3. Mandalky a obrazce

Vďačné je aj vytváranie rôznych obrazcov či mandál. Dôležité je mať dostatok materiálu a jednu rovnú plochu aby sa vám plody nerozutekali.

Vhodné sú napr. aj orechy a ak chcete vdýchnuť vašej mandale trochu nezvyčajnú jesennú farbu, škrupinky môžete nafarbiť ako idno na modrom orechu.  

ObrázokObrázokObrázok

Veľa zábavy vám želá Kidstown.  

Odporúčame

cvičenie a plávanie

Jump aréna v Bratislave

Viete, kde si môžete v Bratislave zaskákať tak, že sa vam až zatočí hlava? Objavili sme veľkorysý priestor určený práve na...Viac
blog

Kam s deťmi v zlom počasí

Či je leto a či zima, zlé počasie nás dokáže vždy potrápiť. Hlavne našu fantáziu. Najmä ak trvá dlhšie a vymyslieť zaujímavý a...Viac
09.10.2016
odporúčame!
divadlo

Websterovci: Lili a ukradnutá sieť

Dezorzovo lútkové divadlo v spolupráci s Bratislavským kultúrnym informačným strediskom a Vysokou školou múzických umení v...Viac
21.4.2024 - 22.4.2024 / DPOH
odporúčame!
iná akcia

Veľká ancijášovská prespávačka

Pamätáte si ešte časy, keď prespať hocikde inde, len nie vo svojej posteli, bolo najväčšie dobrodružstvo?Viac
Pi 26.4.2024 / Slovenské národné divadlo - Opera
odporúčame!