Biela noc 2019 pre deti

Biela noc, najväčší a najnavštevovanejší festival súčasného umenia na Slovensku, rozžiari Bratislavu umením mnohých žánrov už v posledný septembrový víkend. Po prvýkrát v svojej histórii ponúkne plnohodnotný program na celé tri dni od piatka 12.00 hod. až do nedeľnej polnoci (27. až 29. septembra 2019). Prinášame vám tipy na tie najlákavejšie zastávky z magickej prechádzky mestom pre rodiny s deťmi!


blog

Celý program Bielej noci - všetky umelecké inštalácie

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Liz Von Graevenitz (GB): Príbehy z druhej strany
(Nádvorie Primaciálneho námestia, piatok, sobota, nedeľa po 19.00 hod.)

Interaktívne divadlo, v ktorom sa z vašich detí stanú hlavní hrdinovia. Urobte im radosť, zastavte sa na nádvorí Primaciálneho paláca a prebuďte aj v sebe hravosť dieťaťa v tieňohre vizuálnej umelkyne Liz Von Graevenitz. Príbehy z druhej strany (Tales from the Other Side) sú inšpirované prírodou a magickými bytosťami, ktoré prebývajú v jej tieňoch. Britská autorka pozýva všetky generácie návštevníkov, aby nechali voľný priebeh svojej fantázii, využili jej autorské masky a hru svetla s tmou a stali sa magickými bytosťami “z druhej strany” pre tých ostatných.

Kino FEST ANČA: Najlepšie animované filmy pre deti 2019
(Kino Film Europe, Pistoriho palác, Štefánikova 25; piatok, sobota, nedeľa od 15.00 do 18.00 hod.)

Organizátori Medzinárodného festivalu animácie Fest Anča na Bielu noc prinesú kolekciu najlepších krátkych filmov od súčasných autorov, ktoré inde neuvidíte. Zbierka snímok z celého sveta je reprezentatívnym výberom plným zábavy, poučenia, jedinečných autorských prístupov, nápaditých výtvarných štylizácií a originálnych techník, aké dokáže deťom ponúknuť jedine autorský animovaný film. Nezabudnuteľné vizuálne aj príbehové zážitky vás čakajú v Kine Film Europe v piatok, sobotu a v nedeľu od 15.00 do 18.00 hod.!

Veronika Kocourková (SK): Tresky plesky
(Tyršovo nábrežie, pod mostom SNP, sobota po 19.00 hod.)

Do farebného podmorského sveta vás v sobotu po zotmení pozve Veronika Kocourková spolu s postavičkami z jej autorského animovaného seriálu Tresky Plesky. V ňom reportérka Kata Strofová prináša divákom najnovšie správy z tých najnebezpečnejších oblastí: z epicentra lavíny, zosuvov pôdy či hrozivej cunami. Na Tyršovom nábreží vám Veronika s Katou predostrú farebné dobrodružstvo, inšpirované výtvarnosťou seriálu a podvodnými nástrahami. Projekciu sprevádza skladba od Jany Kirschner, ktorá odznie aj v jednej z televíznych častí. Príďte sa zavlniť v jej rytme!

Zuzana Mitošinková & Jana Kobolková (SK): Zelená Zem
(Átrium Filozofickej fakulty Univerzity Komenského, Gondova 70/2)
 

Workshop s podtitulom “Vzácne zvieratá na Slovensku”, počas ktorého J. Kobolková a Z. Mitošinková vytvoria s deťmi multisenzorickú inštaláciu lesa. Vďaka nej vaši najmladší pochopia nielen to, ako les funguje, ale aj prečo je pre ľudí dôležitý. Deti si budú môcť k lesu privoňať, vypočuť jeho typické zvuky a zoznámiť sa s lesnými obyvateľmi, a to priamo pod jedným z najväčší lákadiel festivalu – impozantným dielom GAIA Luke Jerrama, ktoré je vernou kópiu našej planéty.  Priemer diela dosahuje až 7 metrov a určite by ste si ho nemali nechať ujsť ani vy!

Filthy Luker  & Pedro Estrellas (GB)

(viaceré lokácie: River Park, promenáda Eurovea, Sklad č. 7.)
 

Od River Parku až po Sklad č. 7 bude na Bratislavu útočiť umenie – trojdimenzionálne, hravé a nafukovacie! Britská dvojica Filthy Luker a Pedro Estrellas miešajú svojský komiksový svet s mestským prostredím v nečakaných a najmä úsmevných kombináciách. Vďaka nim na streche River Parku zaparkuje vesmírna raketa, jeden zo stromov na promenáde Eurovea dostane oči a Sklad č. 7 obsadí svojimi zvedavými chápadlami mýtická chobotnica!


Biela noc pre všetkých

Ak sa okolím štvrte Eurovea city budete túlať aj po zotmení, na Tower 115 v Panorama Parku uvidíte (a začujete!) aj obrovské a nesmierne ukecané Slnko z dielne Mateja Mazáka (Matje!). Rovnako vás a vaše deti poteší sci-fi obývateľná socha od rakúskych Numen/For Use pod Zuckermandlom, vďaka ktorej sa budete cítiť ako na vesmírnej preliezke.

Každý večer o 20.00 hod. pozývame všetky generácie aj na veselú animovanú prechádzku mestom s brazílskymi VJ Suave, ktorá nadchne farebnosťou, vtipom aj mierou interaktivity. V sobotu sa k nim môžete pripojiť aj na workshop animácie s aplikáciou Tagtool, vďaka ktorej svoje výtvory uvidíte naživo premietané na fasádu OD MY. Ani týmto však bohatý program festivalu nekončí. Pre viac informácií a tipov z programu navštívte: www.bielanoc.sk 

 

A nezabudnite – deti do 15 rokov majú aj k plateným dielam vstup zdarma!

 

Biela noc

27. – 29. septembra 2019

Každý deň od 12.00 do 24.00 hod.

 

TU si môžete stiahňuť celú festivalovú mapu

Odporúčame

blog

Lyžovačka na Pezinskej Babe

Lyžiarske stredisko Baba nájdete len kúsok od Bratislavy, 12 km od mesta Pezinok. Nachádza sa na hrebeni Malých Karpát vo výške...Viac
10.01.2016
odporúčame!
detské oslavy

Rozprávkový Gašparko

Bábkové a činoherné predstavenia pre rodiny s deťmi, interaktívne predstavenia, otvorená scéna pre malé divadlá, rôzne workshopy...Viac
materské centrum

Rodinné centrum Kramárik

Rodinné centrum Kramárik je centrum pre rodiny s deťmi nielen z Kramárov. Vzniklo z iniciatívy mamičiek ako odozva na potrebu...Viac
iná akcia

Otvorený ateliér: Umenie a jedlo

20.4.2024 - 27.4.2024 / Slovenská národná galéria Bratislava
odporúčame!