Filmové novinky pre deti v marci

V marci sa môžete spolu s deťmi tešiť na viacero filmových noviniek. Do kín prichádza nový animák o odvážnej malej Baleríne, klasika v novom spracovaní Kráska a zviera a na záver mesiaca opäť malý modrý nezbedníci - Šmolkovia.

blog


Balerína, (Ballerina), Francúzsko / Kanada, 2016, 89 min
Réžia: Eric Summer, Éric Warin

Balerína nám ukáže ako sa nevzdať svojich snov. Vyrastala na francúzskom vidieku bez vlastnej rodiny a vášnivo miluje tanec. Spolu so svojím kamarátom Victorom vymyslia plán ako utiecť zo sirotinca a dostať sa do Paríža. Felicia musí zabojovať ako nikdy predtým, prekonať samu seba a poučiť sa z vlastných chýb, aby si splnila svoj najväčší sen – stať sa primabalerínou v Parížskej opere. 
Premiéra: 2.3.2017


Drobci, Slovensko, 2016, 7x8 min.
Réžia: Vanda Raýmanová, Michal Struss
 


V rámci festivalu Febiofest v Kine Lumiere si budeme môcť pozrueť večerníčkovú sériu krátkych filmov o dvoch chlapcoch a o tom, ako spoznávajú svet. Drobci - dvaja všeteční malí bratia sa hrajú a vďaka svojim nápadom zažívajú neuveriteľné dobrodružstvá a dostávajú sa do zložitých situácií, no napokon vždy zvíťazí súcit, solidarita a spolupráca.
Premietanie: 3. - 8.3.2017

Kráska a zviera (Beauty and the Beast), USA, 2017, 130 min., slovenský dabing, vhodné pre deti od 7 rokov
Réžia: Bill Condon



Veľkolepý hraný príbeh ožije v novom rodinnom filme Kráska a zviera, ktorý je inšpirovaný rovnomennou animovanou rozprávkou. Hlavná hrdinka Belle ponúkne Netvorovi v opustenom zámku svoju slobodu za prepustenie otca. Uzamknutá vo veži odhaľuje tajomstvá, postupne sa spriatelí so služobníctvom a začne si uvedomovať, že za desivým výzorom Netvora sa môže skrývať aj niečo iné.
Premiéra: 16.3.2017

Šmolkovia: Zabudnutá dedinka (Smurfs: The Lost Village), USA, 2016
Réžia: Kelly Asbury



Ku koncu mesiaca do kín zavítajú aj obľúbené modré postavičky vo filme Šmolkovia: Zabudnutá dedinka (dabing). Vďaka záhadnej mape sa Šmolinka spolu s Mudrošom, Babrošom a Silákom vydáva na dobrodružnú výpravu a náhodou objavia najväčšie tajomstvo v dejinách Šmolkov. 
Premiéra: 30.3.2017

Presné časy a miesta premietaní nielen filmových noviniek nájdete v sekcii Filmy.

Krásne zážitky!

 

Odporúčame

detské oslavy

Makovice

Komunitný priestor s kaviarňou a vegetariánskou kuchyňou v Stupave. V Makovici sa pravidelne organizujú workshopy, diskusie,...Viac
iná akcia

Otvorený ateliér: Umenie a jedlo

27.4.2024 - 27.4.2024 / Slovenská národná galéria Bratislava
odporúčame!
zvieratá a farmy

Biofarma Príroda

Salaš Biofarma Príroda je ideálne miesto na poldenný výlet. Nájdete tu všetky možné domáce zvieratá, hladkaciu ZOO, ihrisko pre...Viac
film

Šepot srdca (dabing)

Štrnásťročné dievča Šizuku má síce práve napilno v škole, pretože výsledky záverečných skúšok už budú zohľadňované pri...Viac
So 27.4.2024 / SĽUK
odporúčame!