Hry na tablet. Ktoré áno?

Dnešní škôlkari sa už pomerne často dostávajú k tabletom, alebo smartfónom, ktoré vidia doma u svojich rodičov. Napodobňujú nás a chcú ich tiež vyskúšať. Netreba sa im čudovať, veď deti milujú všetko nové, farebné, hravé... a ani všetko zakazovať lebo ako vieme, "zakázané ovocie najlepšie chutí". Vybrali sme preto 10 hier, pri ktorých si môžete byť istí, že sa vaše deti chvíľku zahrajú, ale hlavne niečo nové aj naučia. 

blog

1. Výučbové kartičky
Je to hra, pri ktorej sa deti veľmi ľahko hravou formou naučia orientovať vo farbách, spoznajú divé zvieratá, naučia sa rozpoznať hudobné nástroje, domáce zvieratá, lesné zvieratá aj ovocie. V kategóriach nájdu aj čísla, športy, hry a športovcov, povolania, dopravné prostriedky a mnohé iné. Hra pomáha deťom osvojiť si nové výrazy tým, že si obrázky môžu prezerať, pričom hlas v hre im hovorí čo práve vidia, potom vyberajú správnu odpoveď podľa zadania a dokonca sa môžu v rámci hry aj nahrať a vypočuť si svoj hlas s odpoveďou.  

ObrázokObrázokObrázok

2. Séria hier Lego Duplo
V tejto sérii môžete nájsť viacero hier: Circus (Cirkus), Trains (Vláčiky), Food (Jedlo), Ice Cream (Zmrzlina), Lego Juniors, Forest (Les) a pod. Tieto hry sú inšpirované skutočnou skladačkou Lego pre najmenších. Stretnú sa tu s postavičkami z obľúbenej hry Lego a môžu s nimi prežiť ich príbeh, či už pri preprave tovarov a osôb vlakmi, alebo môžu so zajkom cestovať loďkou, kŕmiť lesné zvieratká alebo koníka v maštali. Hra je pekná, farebná, podhratá melodickou hudbou.

ObrázokObrázokObrázok 

3. Car Wash 
Deti sa v tejto hre ocitnú v umývačke áut, kde si môžu vybrať, ktoré auto chcú umývať. Následne prstami ovládajú panely, ktorými riadia prevádzku umývarky. Naučia sa, že auto treba najskôr umyť od najväčšej špiny - vystriekať ju hadicou až sa postupne na záver dostanú cez niekoľko krokov k lešteniu kapoty. 

ObrázokObrázok Obrázok

4. Puzzle - Fun 
Táto hra je krásne ilustrovaná. Deti zavedie napríklad do lesa, pod morskú hladinu, do džungle alebo na safari. Možností je veľa, stačí si vybrať hracie pole. Úlohou detí je zvieratká zoradené na spodnej lište hraciieho poľa umiestniť do priestoru, kde sú pre ne vytvorené voľné políčka. 

ObrázokObrázok Obrázok

5. Sound Touch Lite
Je to hra pri ktorej sa deti ťuknutím na kreslený obrázok nejakého zvieratka dostanú k skutočnej fotografii tohto zvieratka. Fotografií je tu hneď niekoľko a zvieratko zároveň predvedie aký zvuk v skutočnosti vydáva. Okrem základnej časti v ktorej nájdete domáce zvieratká a zvieratká z farmy, v ďalších blokoch sú dopravné prostriedky, exotické zvieratá, vtáky či hudobné nástroje.

ObrázokObrázokObrázok  

6. Puzzle Krtek
Je to klasické Puzzle pre najmenších, kde zo 4 dielov skladajú deti obrázok s nejakým Krtkovým príbehom.

ObrázokObrázokObrázok 7. Ice Cream Maker 
V tejto hre deti vyberajú ingrediencie, krájajú, varia, no jednoducho sa ocitnú v kuchyni. Výhodou je to, že sa neporežú ani neumažú. 

ObrázokObrázokObrázok

8 . Little Doctor 
Úlohou dieťaťa je ošetriť raneného pacienta. Akože vyfúkať nos, otreť slzy, vybrať pinzetou zapichnutý črep, vydezinfikovať rany, prelepiť ich leukoplastom a podobne. To všetko deti "zažijú na tejto klinike". 

Obrázok Obrázok Obrázok

9. Baby Care 
Ako nakŕmiť alebo obliecť bábätko? To sa dá dozvedieť v tejto hre. Pripraviť fľašu s umelým mliekom aj navliecť pyžamko. To všetko sa dá len ťukaním, otáčaním tabletu, jeho trasením a pod. Pomôže im zrozumiteľná nápoveda, ktorú z obrázkov a ikon pochopia aj malí hráči. 

ObrázokObrázokObrázok

10. Štátne vlajky
Deti baví spoznávať vlajky a veľmi rýchlo sa ich naučia aj spamäti. Otestujte sa, koľko toho viete vy a sami budete prekvapení ako veľa sa toho "nalepí" v krátkom čase na vaše deti. Veľa šťastia pri otázkach, ktoré sa vám určite nevyhnú. Poznať vlajku Somálska aj Jamajky sa oplatí, pokiaľ sa nechcete pre svojimi deťmi poriadne červenať.  

ObrázokObrázok Obrázok

Odporúčame

materské centrum

Rodinné centrum Kramárik

Rodinné centrum Kramárik je centrum pre rodiny s deťmi nielen z Kramárov. Vzniklo z iniciatívy mamičiek ako odozva na potrebu...Viac
múzeum

Múzeum dopravy

Múzeum sa nachádza v priestoroch koľajiska prvej bratislavskej stanice parostrojnej železnice 19.storočia. Cestnú dopravu...Viac
vyhliadka

Drevená rozhľadňa na Kolibe

Pozrite sa z výšky 15-tich metrov na Bratislavu. Nová rozhľadňa na Kamzíku vám ponúkne jedinečný výhľad.Viac
film

Tonko, Slávka a kúzelné svetlo

Jedenásťročný Tonko prináša svoje kúzelné svetlo, aby pred Vianocami rozžiaril srdcia malých i veľkých divákov. Spolu s tajuplnou...Viac
Ne 21.4.2024 / Kino Lumière
odporúčame!