Jedna druhej riekla

Deti sa učia rýchlo a ľahko. Keď sa im chce. A kedy sa im chce? Keď ich to baví. Zabáva. Teší. Rozosmieva.Tak prečo im radosť z učenia nedopriať? Jedna druhej riekla, vynaliezavé a moderné, hudobné a výtvarné spracovanie toho najlepšieho, čo v našej hudobnej kultúre pre deti máme. Autormi projektu sú Boris Lenko a Hana Naglik, garantom je Silvester Lavrík.


blog

Čo je Jedna druhej riekla? Osvedčené pesničky a riekanky pre deti v podobe, ktorá hovorí jazykom dneška a pritom čerpá z toho najhodnotnejšieho, čo v našej hudobnej tvorbe pre deti máme. Jedna druhej riekla, Hijo heta na koničku, Kvá kvá kvačica... a desať ďalších skladieb, ktoré svojho času stáli za pozornosť aj takým velikánom, ako boli Moyzes a Fulla sme poskladali do hudobnej rozprávky, ktorá detského poslucháča dokáže inšpirovať a baviť.

Výsledkom nášho úsilia je ilustrovaný spevník, audionahrávka naozajstnej hudby v podaní naozajstných muzikantov hrajúcich na naozajstných hudobných nástrojoch a animovaná hudobná rozprávka.

Výsledkom vášho úsilia bude nadšené dieťa, spokojný rodič a uveličený prarodič – stačí nás podporiť.

Chcem podporiť projekt Jedna druhej riekla.

Je v našom spoločnom záujme, aby spevník bol pekný a vytlačený na kvalitnom papieri, nezávadnými technológiami. Aby audionahrávka bola taká dobrá, akoby sme sedeli uprostred orchestra, alebo stáli medzi členmi speváckeho zboru. Aby animovaná hudobná rozprávka dokázala držať krok s vynikajúcou hudbou starých materí a taterí vyšperkovanou muzikantskou vynaliezavosťou a virtuozitou Borisa Lenka. Inšpiratívnymi a hravými ilustráciami Hany Naglik. 

Tím tvorcov vedú dvaja skúsení pedagógovia a umelci: Silvester Lavrík (autor projektu, jeho dramaturg a režisér) a Boris Lenko (hudobné úpravy, aranžmány a zvuková réžia). To, že to tvorcovia s úsilím o krásu vedúcu k pravde (diela) myslia vážne, dokazuje aj to, že na spoluprácu oslovili špičkových spolupracovníkov: Juraj Griglák (basgitara), Juraj Kosorin (vibrafón a perkusie), Branislav Dugovič (klarinet), Spectrum quartet (sláčikové kvarteto)... Detský spevácky zbor ZUŠ DK vedie skúsená dirigentka Simoneta Adamková. O zvukový dizajn sa starajú Robert Pospiš a Martin Sillay. No a lustrácie a animáciu obstarajú Hana Naglik a Daniela Muranová.

Spievajme spolu! Tieto pesničky si s deťmi budú vedieť zaspievať aj ich rodičia a prarodičia. A naopak.

Odporúčame

vážna hudba

Muflón Ancijáš

Nebojte sa plniť si svoje sny! Pôvodná slovenská opera (nielen) pre deti na motívy knižnej predlohy Braňa Jobusa.Viac
26.4.2024 - 27.4.2024 / Slovenské národné divadlo - Opera
odporúčame!
materské centrum

Rodinné centrum Kramárik

Rodinné centrum Kramárik je centrum pre rodiny s deťmi nielen z Kramárov. Vzniklo z iniciatívy mamičiek ako odozva na potrebu...Viac
zvieratá a farmy

Biofarma Príroda

Salaš Biofarma Príroda je ideálne miesto na poldenný výlet. Nájdete tu všetky možné domáce zvieratá, hladkaciu ZOO, ihrisko pre...Viac
divadlo

Cirkul'art: festival nového cirkusu 2024

Festival nového cirkusu Cirkul'art je medzinárodnou prehliadkou kreatívnych a žánrovo pestrých umeleckých produkcií so zameraním...Viac
24.5.2024 - 26.5.2024 / Nábrežie M.R. Štefánika
CITYLIFE odporúčame!