Kam s deťmi v zlom počasí

Či je leto a či zima, zlé počasie nás dokáže vždy potrápiť. Hlavne našu fantáziu. Najmä ak trvá dlhšie a vymyslieť zaujímavý a ešte aj poučný alebo originálny program môže byť dosť zaberačka. Kidstown rozšíril ponuku tipov kam s deťmi do zlého počasia v lete. 

blog

Kultúra  

Tenisové múzeum

"Tak takúto krásnu kolekciu a zbierku rakiet som ešte nevidel. Úprimne gratulujem a budem informáciu šíriť po svete," povedal o tom múzeu tréner Novaka Djokoviča Marián Vajda. 

Súčasťou stálej expozície sú napríklad storočné rakety, dokopy ti je viac ako 1000 exponátov z celého sveta. Uvidíte tu historický vypletací stroj či zmenšeninu dvorca. Deti upúta najmä možnosť tenisovej hry online.

ObrázokObrázokObrázok

Múzeum školstva a pedagogiky

Múzeum bolo založené v roku 1970 a je jediné svojho druhu na Slovensku. Sústreďuje vo svojich fondoch takmer 40 000 zbierkových predmetov zo 16. – 20. storočia.

Uchováva zariadenie škôl (inventár tried, kabinetov), učebné pomôcky, učebnice, listinný materiál (vysvedčenia, indexy, triedne knihy, školské zošity), fotografie či dobové školské filmy. Návštevníkov vo výstavných priestoroch sprevádza odborný lektor.

ObrázokObrázokObrázok

Múzeum dopravy

Návštevníka zaujmú prototypy, vyvinuté slovenskými automobilkami po druhej svetovej vojne, vojenské a vládne vozidlá. Na koľajisku možno vidieť výber parných, motorových a elektrických rušňov, nákladných vozňov a špeciálnych koľajových vozidiel.

Jedna z výstavných hál múzea je vyhradená expozícii železničnej signálnej, zabezpečovacej a oznamovacej techniky, zariadení pre údržbu tratí, rovnošiat a ďalších predmetov z histórie železníc na území Slovenska. Novinkou je zrepasovaná viedenská električka P.O.H.É.V. Ganz Eg 6.

ObrázokObrázokObrázok

Danubiana 

Danubana je miesto, ktoré je jedinečné svojou polohou ale aj tým, čo všetko tu môžete vidieť. Ukazovať deťom umenie rozhodnie nie je nuda a môže to byť dokonca veľmi zábavné. Možno totiž nie sú potichu a ani nie dostatočne trpezlivé, ale rozhodne vidia veci inými očami.

Presne tak ako videl Malý Princ klobúk. Nebol to klobúk ale veľhad, ktorý zožral slona. V Danubiane sa môžete aj občerstviť v miestnej kaviarni. Viac o Danubiane sa dozviete TU

ObrázokObrázokObrázok

Kaštieľ v Budmericiach

Sídlo dal v roku 1889 vybudovať gróf Ján Pálffy. V novšej histórii slúžil spisovateľom - čerpali tu inšpirácie až polstoročie. Nedávno časť kaštieľa zrekonštruovali a je čo obdivovať. Súčasťou je veľký anglický park, ktorý naprojektoval viedenský architekt Franz Neumann. V blízkej budúcnosti má tiež prejsť opravou.

Dominantou kaštieľa je vysoká veža, ktorá pánom zaručovala pekné výhľady. Kaštieľ a jeho interiér poznačili rabovačky. O jeho poklady ho obrali koncom druhej svetovej vojny sovietski vojaci ale aj ľudia z okolia. Nečakajte preto, že tu uvidíte interiér taký ako ho tu zanechalo niekdajšie panstvo. Napriek tomu je čo obdivovať.

Verejnosť môže vidieť ukážky dobového nábytku v 6 zrekonštruovaných miestnostiach. Výtvarné umenie, porcelán, sklo aj keramiku. Otváracie hodiny kaštieľa sú od 10:00 do 17:00 (vrátane) každú celú hodinu počas víkendových dní. Vstup na prehliadku kaštieľa je kapacitne obmedzený (kapacita jednej skupiny cca 25 osôb). Deti do 3 rokov majú vstup zdarma. 

ObrázokObrázokObrázok

Bibiana 

Bibiana - Medzinárodný dom umenia pre deti je miesto, kde vždy nájdete niečo pre deti. Výstavy bývajú interaktívne takže deti sa nielen niečo nové dozvedia a naučia, ale si to hravou formou môžu často aj vskúšať. 

Bibiana sa orientuje na umeleckú tvorbu pre deti a mládež. Sprístupňuje deťom umenie netradičnými spôsobom. Aktuálny program nájdete TU.

ObrázokObrázokObrázok

Kiná a divadlá 

Tuli®Cinema

Ak chodíte radi do kina a chcete zažiť niečo nové, vyskúšajte Tuli®Cinema. Sedenie na pohodlných tulivakoch v kine je zárukou neopakovateľného zážitku. Je to jediné miesto na Slovensku, kde si môžete takýto zážitok dopriať.

Špičková technológia a kvalitný zvuk sú samozrejmosťou, v kinosále je 112 miest. Kino sa nachádza v športovo-rekreačnom komplexe x-bionic® sphere v Šamoríne. Program nájdete TU.  

ObrázokObrázokObrázok

Bratislavské bábkové divadlo

Vybrať sa do bábkového divadla je vždy zážitok pre veľkých aj malých. Na konte má BBD 184 premiér a viac ako 13 000 predstavení doma a vo svete, ako aj množstvo významných ocenení z medzinárodných festivalov.

Sledujte jeho program u nás na Kidstowne a vyberte si z jeho bohatej ponuky.

ObrázokObrázokObrázok

Šport a pohybové aktivity  

Vertigo – raj pre lezcov

Fascinuje vás ako dokáže človek pokoriť gravitáciu? Príďte si to so svojimi deťmi vyskúšať do Vertiga. V lezeckom centre je k dispozícii detský kútik s lezeckými stienkami, trampolínou, šmýkačkou a inými detskými zábavkami. Deťom je k dispozícii počas celej prevádzkovej doby.

ObrázokObrázokObrázok

Petržalská plaváreň

Vyskúšajte si novučičkú plaváreň s plaveckým bazénom dlhým 25 metrov, ktorý ponúka 5 plaveckých dráh. Keď vyleziete z vody, zahriať si telo budete môcť v saunovom svete, či v jednej z víriviek.

V bazénoch nájdete vodnú atrakciu, ako je sloníková šmykľavka pre menších ale aj tobogán pre väčšie deti. Zaparkovať je možné bezplatne pred plavárňou alebo v okolí na sídlisku. 

ObrázokObrázokObrázok

x-bionic® sphere

PlayFun – detská zóna, 50 m vonkajší plavecký bazén, 25 m vnútorný plavecký bazén, vyhrievaný detský bazén, vonkajšie a vnútorné tobogany, fitness Universe s rozlohou 1,000 m2, 7 saún, jacuzzi, masáže a procedúry, hotel s 282 izbami, široký výber reštaurácií a barov, bowlingový bar, konské podujatia (parkúr, drezúra, dostihy, endurance), škola jazdenia pre deti.

To je tak veľmi v skratke pohľad do x-bionic® sphere neďaleko Šamorína. Toto všetko tam môžete zažiť. Viac informácii nájdete TU

ObrázokObrázokObrázok

Ponteo Activity Park v Rusovciach

Ak hľadáte blízko Bratislavy miesto, kde si oddýchnete vo wellnese, môžete športovať - napríklad si zahrať squash, alebo zahriať sa v posilňovni, zahrať si futbal, plážový volejbal alebo sa zdokonaliť v miestnej tenisovej škole pre deti aj dospelých, navštívte Ponteo. 

Potom ešte zájsť do reštaurácie a večer si zahrať bowling. To všetko v Rusovciach. 

ObrázokObrázokObrázok

 

Vyhliadka 

Vyhliadková veža UFO

Máme ju nad hlavami, denne sa na ňu pozeráme a predsa je pohľad z nej pre niektorých neznámy. Pozrieť sa na mesto z tejto ikonickej stavby je pritom také jednoduché. Výťah v ľavom pilieri mosta SNP vás vyvezie z nuly do výšky 95 metrov za 45 sekúnd.

Pri dobrom počasí uvidíte až do vzdialenosti 100 km. Pozor: za zvezenie treba zaplatiť. Hore v reštaurácii sa potom môžete občerstviť.

ObrázokObrázok

Herne a ihriská 

Voderady a HoplaLand

HoplaLand výborne slúži rodičom, ktorí si potrebujú vybaviť nákupy a zároveň chcú spraviť príjemný program deťom. V tomto detskom svete sa môžu deti dosýta vyblázniť, zašportovať si, rozvíjať svoje pohybové schopnosti, zlepšiť si koordináciu aj orientáciu. Medzi atrakciami je napríklad trojšmykľavka, lezecká stienka, indoorové ihrisko a tiež tu nájdete priestor pre kreatívnu tvorbu. 

Deti a ich bezpečnosť po celý čas strážia skúsené animátorky. Deti môžu ostať v centre bez rodičov, animátorky dohliadnu aj na zábavu a pitný režim.

Ak by ste chceli sledovať svoje deti pri hre, môžete tak spraviť aj z miestnej čokoládovne. Občerstviť sa tu dá fresh džúsom, kávou alebo počas chladných dní sa zahrejete čajom či horúcou čokoládou.

Ak sa sem vyberiete, zoberte si určite ponožky. Bez nich je vstup do HoplaLandu z hygienických dôvodov zakázaný.  

ObrázokObrázokObrázok

FunCity

Vo vynovenom FunCity sa budete cítiť ako v džungli. Veľkou výhodou je už samotné nové, veľkorysejšie riešenie úložného priestoru.

Zmenu postrehnete už pri bufete a v kaviarenskej časti, ktorá je navrhnutá tak, že môžete lepšie sledovať svoje deti pri hre, kdekoľvek sa nachádzajú.

Novou atrakciou je bobová dráha. Nie je príliš dlhá ani strmá a deťom stačí. Rozšírený je aj pôvodný Chacha box, teda preliezková dráha so šmykľavkami a rôznymi prekážkami.

Veľkým plusom je nový väčší priestor pre menšie deti s guličkovým svetom, menšími šmykľavkami, nafukovacou raketou, závesnými hrami na rozvoj jemnej motoriky, veľkými lego skladačkami, hudobným skákacím klavírom a pod. To, čo sa nezmenilo je dráha pre šliapacie autíčka. Viac TU

ObrázokObrázokObrázok

Mesto povolaní v Bory Mall

V tomto "mestečku" nakuknú detičky na chvíľku do sveta dospelých. Môžu si tu hravou formou vyskúšať rôzne povolania. Expozíia je vystavaná do niekoľkých samostatných domčekov, kde deti vykonávajú povolania. Na chvíľku teda môže byť z vašej dcéry predavačka v drogérií, alebo lekárnička a zo syna sa stane automechanik. Alebo aj naopak.

Starším deťom by mohla táto hra pomôcť pri výbere strednej školy. Expozícia je určená pre deti od 5 do 15 rokov.

V drevených domčekoch si deti môžu vyskúšať tieto povolania: zdravotná sestra, lekár, elektroenergetik, poštový doručovateľ, priehradkový pracovník, murár, maliar, tesár, pokrývač, parketár, stavebný pracovník, telekomunikačný pracovník, bankový poradca, pokladník, automechanik, lakýrnik, mechatronik, moderátor, maskér. 

ObrázokObrázokObrázok

Park oddychu Inspiro v Ivánke pri Dunaji

Park oddychu Inspiro je ako stvorený pre oddych s malými deťmi. Je tu postarané o ich bezpečnosť a teda vaše pohodlie.

Príjemná kaviareň, detský kútik, záhrada a počas celého roka najrôznejšie aktivity. A to všetko "pod jednou strechou". V bistre Inspiro si môžete pochutnať na výbornom domácom koláči, ale paleta možností je ďaleko širšia.

Mysleli tu na deti - v detskom kútiku sa môžu výborne zabaviť, zahrať s najrôznejšími hračkami a skladačkami. Tiež je tu stolný futbal, ktorý poteší aj nejedného otecka.

Okrem toho sa tu nachádza sála s rozlohou 300m2, ktorá má rôznorodé využitie. Keďže sa v Inspire počas roka konajú rôzne akcie, zo sály sa stáva športové ihrisko, kultúrny stánok, priestor pre tvorbu a umenie, či vzdelávanie. Vonku sa nachádza terasa so záhradou. 

ObrázokObrázokObrázok

Blízke zahraničie 

Miniversum „Maďarský legoland“

Je to miesto, kde nájdete modely rôznych zaujímavostí z Budapešti, Maďarska, Rakúska a Nemecka v mierke 1:100. Uvidíte napr. miniatúry známych veterných mlynov v Rakúsku, Maďarský parlament, funkčné vlakové súpravy, ktoré vypravuje ozajstný vlakový výpravca z riadiacej veže.

Viac zanietené deti si môžu vyskúšať rozpohybovať vlaky alebo autá. Súčasťou Miniversa je aj hracia miestnosť, v ktorej sa môžu deti hrať s vláčikmi, vymyslieť a zinscenovať dopravnú situáciu alebo si môžu samé zložiť miniatúrny model.

ObrázokObrázokObrázok

Haus des Meeres - Dom mora vo Viedni

Na ploche 5000 m² žije viac ako 10 000 zvierat. Aqua Terra Zoo ako znie latinský názov Domu mora vás ohúri krokodílmi, žralokmi, jedovatými hadmi. Žijú tu rôzne exotické zvieratá ako napríklad morské korytnačky, najrôznejšie koraly, ryby. samozrejme nesmú chýbať dravé pirane.

Senzáciou je nový tropický dom s voľne poletujúcimi vtákmi a skáčúcimi opicami v novom krokodílom parku.

Súčasťou areálu je aj stredomorská časť, kde môžete vidieť na vlastné oči bohatý podmorsky svet našich morí. Ak by ste chceli vidieť miestnch obyvateľov zblízka, odporučame vám sledovať časy kŕmenia, ktoré sa rôznia. 

ObrázokObrázok

 Želáme vám veľa zábavy aj v nečase!

Odporúčame

ihriská a parky

Športové ihrisko Páričková

Zrekonštruované detské ihrisko vo vnútrobloku na Páričkovej ulici ponúka deťom úplné nové hracie prvky a vynovené hokejbalové...Viac
cukráreň

Elezi - Vajnory

Rodinná cukráreň, ručná výroba, tradičné receptúry, klasické prírodné suroviny, bez pridania chemických konzervačných látok...Viac
divadlo

Bibiana dom umenia pre deti

Bibiana, Medzinárodný dom umenia pre deti, je kultúrna inštitúcia s medzinárodnou pôsobnosťou. Orientuje sa na umeleckú tvorbu...Viac
zvieratá a farmy

Biofarma Príroda

Salaš Biofarma Príroda je ideálne miesto na poldenný výlet. Nájdete tu všetky možné domáce zvieratá, hladkaciu ZOO, ihrisko pre...Viac