Na kraji lesa - detská kniha o vzácnych zvieratkách

Po úspešnej detskej knižke o veľrybe Gréte sa vo vydavateľstve Egreš rozhodli vydať ďalšiu citlivú ekologickú rozprávku pre deti a ich rodičov. Jej hlavnými hrdinami sú tri vzácne a u nás ohrozené zvieratká, ktoré možno mnohé deti ani nepoznajú, a preto si myslíme, že by ich spoznať mali. Sú to hlucháň hôrny, syseľ pasienkový a korytnačka močiarna.

blog

Príbeh Na kraji lesa je o syslíkovi Filipovi, korytnačke Alici a hlucháňovi Kamilovi. Sú to zvieratká, ktorých v slovenskej prírode ubúda napriek tomu, že korytnačka močiarna je pôvodný slovenský druh a bola tu ešte pred človekom, rodokmeň hlucháňa hôrneho siaha až do doby ľadovej a sysle boli kedysi bežnou súčasťou spásaných lúk.

Bude to krásne ilustrovaná a citlivo napísaná knižka, v ktorej sa tri zvieratká Filip, Alica a Kamil dozvedia o mýtickom živote ich predkov. Vydajú sa na dobrodružnú cestu, pri ktorej pochopia, ako sa ich domov vplyvom človeka mení.

Na vydanie knižky potrebujeme aj vašu pomoc, keďže Egreš je len malé vydavateľstvo a ide o finančne náročnú činnosť. Tým, že si knižku predobjednáte na Startlabe, nám ju pomôžete vydať. A do Vianoc je u vás ako nádherný, ale zároveň poučný darček.

Snažíme sa viesť deti aj ich rodičov k úcte k životnému prostrediu. Priateľský, vtipný a láskavý príbeh pre nás napísala Ľubica Schmarcová, literárna vedkyňa a naša drahá priateľka, ktorá nám pomáhala s mnohými našimi knižkami a jej skrytý talent na rozprávky sme objavili už dávno, budete sa mať veru na čo tešiť! 

Ilustrácie kreslí úžasná Ilona Polanski z dua Tomski&Polanski. Grafiku vytvára Michal Tornyaii, grafický dizajnér a typograf, ktorý v knihe použije i vlastné písmo.

Pri knižke nám pomáhalo ešte veľa skvelých ľudí, ktorým sme moc vďační! Sú nimi Ivanka Kalafusová z PRALES, o.z., Ervín Hapl zo Živá planina, Silvia Halková z BROZ (Bratislavské regionálne ochranárske združenie).

Vymysleli sme si pre vás aj užitočné a hodnotné odmeny, preto sa budeme veľmi tešiť, ak nám pomôžete vydať túto opäť originálnu knižku.

 

Odporúčame

vyhliadka

Rozhľadna na Veľkej Homoli

Ak máte radi krásne výhľady spojené s príjemnou turistikou, odporúčame výlet k rozhľadni na Veľkej Homoli. Rozhľadňa Alexandra...Viac
blog

Kam s deťmi za vodou aj v zime

Chcete sa zohriať, vyblázniť a zároveň si oddýchnuť v termálnych prameňoch? Tu je niekoľko tipov z okolia Bratislavy.Viac
05.11.2016
odporúčame!
výstava

Výstava Kocky, zbierky LEGO®

Interkatívna výstava Kocky spoločnosti Lego podporuje kreativitu a je zložená z viac ako 500 setov. Návštevníci majú možnosť...Viac
5.4.2024 - 7.4.2024 / DK Zrkadlový háj
CITYLIFE odporúčame!
múzeum

Schloss Hof

Cisársky zámok Schloss Hof poskytuje perfektné prostredie vďaka jedinečnému prepojeniu imperiálneho zámku, umelecky sformovaného...Viac