Na výlet do Žiliny alebo s deťmi a výstavu

V Žline v Novej Synagóge prebieha práve veľmi zaujímavá výstava Globálna kontrola a cenzúra. Cieľom výstavy je rozšíriť verejnú diskusiu o metódach dozoru a cenzúry. 12. novembra sa ponúka príležitosť vybrať sa na špeciálny program k výstave pre staršie deti. 


blog

Pre záujemcov z iných miest je možné vypraviť autobus na trase Bratislava - Žilina a späť v prípade, že počet obsadených miest v autobuse bude aspoň 20. Registrácie do 10. 11. na adrese martin@stanica.sk. Odporúčaný vek návštevníkov je 10 +.

Interpretačný raj - Komentovaná prehliadka výstavy s deťmi a mladými ľuďmi v úlohe sprievodcov.

12. november 2017, 13.00, Nová synagóga Žilina, vstup voľný
Sprievodcovia: Johy, Viliam
Lektori: Lucia Gašparovičová, Juraj Gábor, Hana Hudcovičová Lukšů

Interpretačný raj je diskusný formát a miesto stretnutí diváka s výstavou v sprievode umelcov Lucie Gašparovičovej a Juraja Gábora. Cieľom je vytvoriť spoločný zážitok a ten transformovať na podnet pre diskusiu. Prostredníctvom osobnej skúsenosti účastníkov z rôznych oblastí – či už výtvarníkov, vedcov, ale aj detí alebo odborníkov na dohľad, monitorovanie a bezpečnostné otázky, sa pokúsime nazrieť výstavu z rôznych špecifických uhlov pohľadu. Navodzovaním myšlienkových alebo fyzických situácii účastníci získajú odvahu vo vlastnom formulovaní názorov a prežitkov, pričom žiadna odpoveď nie je nesprávna. Interpretačný raj je v neposlednom rade priestor na príjemne neformálne stretnutie a diskusiu tak s umením, ako so zaujímavými ľuďmi.

DTBZ: Bezfarebné zelené myšlienky zúrivo spia - Predstavenie

12. november 2017, 16.00, S2, Stanica Žilina-Záriečie
Vstup voľný

Viac hlučná než poetická metabáseň o jazykoch, technológiách a ľuďoch.

Lepšie dobre nerozumieť, ako zle chápať. Hlasy vlastné aj požičané, extenzívne aj vnútorné. In vitro rodený hovoriaci Graham + niekoľko plugged aj unplugged kanibalov. Hluk nastupuje tam, kde jazyk zlyháva. Nástroje? Primitívne! Sme deti. Život môže existovať aj bez jazyka, ale nulou pre istotu nedelíme.

Predstavenie vychádza z dlhodobého projektu Stanice Žilina-Záriečie, ktorý v rovnocennej spolupráci prepája deti a experimentálnych súčasných hudobníkov Jiřího Suchánka a Miroslava Tótha. Je skúmaním vzťahu hluku a informácie, jazyka ako priestoru pre hru a pohrávanie sa. Nové technológie sú tak zároveň zdrojom inšpiratívnych možností aj viac či menej fatálnych nedorozumení.

Odporúčame

vyhliadka

Drevená rozhľadňa na Kolibe

Pozrite sa z výšky 15-tich metrov na Bratislavu. Nová rozhľadňa na Kamzíku vám ponúkne jedinečný výhľad.Viac
iná akcia

Veľká ancijášovská prespávačka

Pamätáte si ešte časy, keď prespať hocikde inde, len nie vo svojej posteli, bolo najväčšie dobrodružstvo?Viac
Pi 26.4.2024 / Slovenské národné divadlo - Opera
odporúčame!
múzeum

Múzeum dopravy

Múzeum sa nachádza v priestoroch koľajiska prvej bratislavskej stanice parostrojnej železnice 19.storočia. Cestnú dopravu...Viac
film

Tonko, Slávka a kúzelné svetlo

Jedenásťročný Tonko prináša svoje kúzelné svetlo, aby pred Vianocami rozžiaril srdcia malých i veľkých divákov. Spolu s tajuplnou...Viac
Ne 21.4.2024 / Kino Lumière
odporúčame!