Najlepšie ihriská v Bratislave a okolí

Radi chodíte s deťmi von, no otravuje vás už chodiť na to isté ihrisko? Tipov, kde ísť v rámci Bratislavy a okolia je viac ako dosť. Na našom portáli ich vyhľadávame aj testujeme. V čase vzniku tohto blogu je ich presne zmapovaných 40. Vybrali sme pár z nich, ktoré nás niečím zaujali, niečim sa líšia alebo by mohli byť inšpiráciou. Tu sú naj vonkajšie ihriská hlavného mesta a jeho blízkeho okolia.   

blog

Riverparčík 
Patrí k najnovším bratislavským ihriskám. Páči sa nám, že je na skok od centra, čiže tu môžete zavŕšiť aj prechádzku po promenáde, alebo sem zájsť na bicykloch po cyklistickom chodníku. Plusom je, že je ohradené a v objekte sa nachádzajú čisté (aj keď spoplatnené) toalety.

Oceňujeme nápad vytvoriť tu pergolu pod ktorou si môžete posedieť na lavičkách, alebo sa tu deti môžu hojdať. Preliezky a atrakcie sú moderné a bezpečné. Občerstviť sa dá naskok odtiaľto - v Riverparku.     

ObrázokObrázokObrázok

Ihrisko na Kolibe
Toto ihrisko je postavené v lese. V lete je tu chladnejšie ako dole v meste, chládok tu netreba tak úporne hľadať. Koliba je atraktívna aj v zime, kedy sa sem v prípade sneženia presťahuje polovica mesta.

Ihrisko síce nepatrí k najväčším, no je funkčné a ak by deti túžili po ďalšom adrenalíne a zážitkoch, hneď opodiaľ je lanové centrum Lanoland. Toto ihrisko máme radi lebo je vo voľnej prírode.   

ObrázokObrázokObrázok

Ihrisko na Osadnej ulici 
Páči sa nám tu lebo dreva a prírody, resp. prírodných prvkov v meste ubúda. Stavitelia tohto ihriska sa s drevom pohrali a vytvorili tu krásny priestor pre deti.

Nájdete tu rôzne prvky pre väčšie aj menšie deti ako závesný vlek, šmykľavky, hojdačky, pieskovisko a pod. Dominantou je však drevený hrad, takže ak máte doma rytiera či princeznú, toto ihrisko si zamilujete.   

ObrázokObrázokObrázok

Vodárenská záhrada  
Vodárenská záhrada má svoj pôvab aj vďaka blízkemu chodníku, po ktorom sa môžete presť popri Dunaju. Je to veľmi čarovné miesto, pre deti o to zaujímavejšie, že vodu môžu sledovať zblízka.

Súčasťou záhrady je Vodárenské múzeum, ktoré je ale skôr zaujímavé buď pre školákov alebo dospelých. Exteriér je mierne zvlnený s rozsiahlou trávnatou plochou, ktorú v lete návštevníci využívajú na rôzne hry ako je volejbal či bedminton.

Osviežiť sa dá neďaleko umelovytvoreného potôčika, napiť sa môžete s občerstvovačov a ak zatúžite po výhľade, vyberte sa na tunajšiu vyhliadkovú vežu. Ústrednou preliezkou pre deti tu je drevená pirátska loď. Potešia ich aj hojdačky, v lete rozložené trampolíny, hojdacie koníky...      

ObrázokObrázokObrázok

Lúčny koník 
Autorom Lúčneho koníka na Čiernej Vode tlieskame. Stačí sa pozrieť na fotky a hneď sa tam vyberiete. Z dreva vyrobená preliezka, v ktorej spoznáte obrovského lúčneho koníka je ukážkou originality a fantázie.

Lúčny koník preverí schopnosti vašich detí a ak si trúfnete, vyskúšajte, či by ste ešte vedeli prejsť drevenú "kladinu" bez zaváhania.     

ObrázokObrázokObrázok

Ihrisko v Bory Mall
Ihrisko pred nákupným centrom Bory Mall v Lamači je prototypom moderného mestského ihriska so špeciálnym bezpečnostným povrchom.

Je tu množstvo rôznofarebných prvkov pre menšie aj väčšie deti. Preveria ich rýchlosť, rovnováhu, obratnosť. Aby vám bolo veselšie, z reproduktorov sa ozýva hudba. Výhodou je aj bezproblémové parkovanie.   

ObrázokObrázokObrázok

Ihrisko v Tomášove
Toto ihrisko je síce trochu ďalej ale rozhodne stojí za návštevu ak plánujete napr. poldňový výlet. Nachádza sa v srdci Tomášova, kúsok od známeho kaštieľa. Vidno ho od cesty a pohodlne tu zaparkujete.

Situované je blízko cesty, no deti majú dostatočný priestor na zábavu jednak na štrkovom podklade, jednak v tráve. V lete sa poďakujete za stromov aleju, kde sa dá príjemne skryť pred horúčavou.

Toto ihrisko sme vybrali preto, že sa tu nachádzajú prvky, ktoré sme inde nenašli. Napríklad kolotoč, ktorý do pohybu uvádzajú deti šliapaním do pedálov. Alebo veľkú hojdačku s dvoma ramenami, ktorá je perfektne odpérovaná.    

ObrázokObrázokObrázok

Ihrisko pri Auparku
Ihrisko pri obchodom dome Aupark n okraji Sadu Janka Kráľa je fajn. Hlavne pre deti, ktoré radi lozia po lanách.

Tým tu je naozaj dopriate. Ihrisko je dostatočne rozľahlé, plné hojdačiek, šmykľaviek, preliezok, je tu aj kolotoč, trampolíny, no v lete je tu pekelne teplo. Odporúčame vám preto v lete využiť druhú časť Sadu Janka Kráľa - Detskú záhradu Leberfinger.  

ObrázokObrázokObrázok Detská záhrada Leberfinger
V lete sa tu dá super skryť pred slnkom, či osviežiť zmrzlinou. Na jeseň sa tú dá zasa vo vnútri príjemne zahriať čajom a vonku si krátiť čas zberom gaštanov. 

Výhodou tejto záhrady je oplotenie a výborné sedenie vonku. Odtiaľ môžete sledovať vaše deti pri hre - na možno starších ale riadne ošetrovaných preliezkách. Tunajšie veľké pieskovisko, šmykľavky aj hojdačky sa už tešia na malých návštevníkov.     

ObrázokObrázokObrázok

Železná studnička a Partizánska lúka 
Táto legendárna destinácia Bratislavčanov je vyhľadávaná nonstop. Či je teplo a či zima, chodia sem rodiny s deťmi, bežci, cyklisti, psíčkari, rybári, turisti, ľudia si tu organizujú rodinné opekačky, či firemné teambuildingy, stretnete tu škôlkarov na prechádzke aj deti z letných táborov.

Železná studnička je totiž multifunkčná. Je tu rovina aj kopčeky, deti milujú čvachtať sa vo Vydrici, hádzať do nej kamienky a hľadať tam zlato. Preliezky sú pre deti od najmenších po najväčšie, v teplých dňoch otvárajú aj trampolíny a nafukujú skákací hrad. Pri prechádzke môžete pozorovať korytnačky v rybíku či kŕmiť kačky. 

Cvičebné náradia sú tu aj pre dospelých. A to nie je všetko. Nájdete tu aj stoly na stolný tenis a celoročne otvorený bufet. Smerom hore sa dostanete k zrekonštruovanému Mlynu Klepáč, kde je aj vonkajšie ihrisko aj sa tu dá najesť.

Týmto všetkým plusom kazí dobrý imidž katastrofálne parkovanie. Teda absolútny nedostatok parkovacích miest. A bezbariérový vstup, ktorý tu je (vydláždený klzkými mačacími hlavami) je pre mamičky s kočíkmi a invalidov dosť náročným sústom.     

ObrázokObrázokObrázok

Medická záhrada 
Medická záhrada má tiež problém s parkovacími miestami. Nuž to je daň za polohu priamo v centre mesta. Darí sa ju udržovať peknú aj vďaka tomu, že ju večer zamykajú.

Veľké pieskoviská, prekážky, preliezky, šmykľavka a to všetko s možnosťou občerstviť sa v Domčeku Medická. V lete vzduch ochladzuje fontána.    

ObrázokObrázokObrázok

Viac ihrísk a parkov nájdete tu

Na všetky vaše tipy a postrehy čakáme na adrese ahoj@kidstown.sk

Odporúčame

iná akcia

BookObrazy: Astrid Lindgrenová - Pipi Dlhá pančucha

S príchodom jari sa spolu vydávame na dobrodružnú plavbu! S najznámejšou ostrovankou, ktorá sa zároveň pýši titulom najsilnejšie...Viac
Pi 12.4.2024 / Slovenská národná galéria Bratislava
odporúčame!
blog

Kam s deťmi za vodou aj v zime

Chcete sa zohriať, vyblázniť a zároveň si oddýchnuť v termálnych prameňoch? Tu je niekoľko tipov z okolia Bratislavy.Viac
05.11.2016
odporúčame!
výstava

Laboratórium farieb

Interaktívna výstava je venovaná fenoménu farieb. Jednotlivé miestnosti Bibiany zmenili základné farby – žltá, červená, modrá...Viac
25.1.2024 - 8.9.2024 / Bibiana dom umenia pre deti
odporúčame!
ihriská a parky

Vodárenská záhrada

Oddýchnite si vo Vodárenskej záhrade, ktorá je pre vás otvorená každý deň. Nachádza sa v areáli múzea, v tesnej blízkosti...Viac