Nová hudba pre deti: Toddler Punk

Nedávno vyšiel na svetlo nový projekt rodičov, ktorísa rozhodli vytvoriť nový hudobný projekt pre deti. Vzniklo tak CD - pesničky aj rozprávky, ktoré vás prevedú prvými desiatimi rokmi života Tulina a jeho rodiny.


blog

Tulino je chlapec, ktorému je tento svet tak trochu malý, občas fantazíruje, občas sa bojí, niekedy je zlostný. Rozoberie, čo mu príde pod ruku a pred nudou ho zachraňujú výlety do vesmíru. Niekoho podobného máte možno doma alebo niekoho takého možno poznáte.



Väčšinu hudby a časť textov napísal Ľuboš Kukliš zo skupiny Diego. Spoluautorom hudby je muzikológ a novinár Oliver Rehák, na textoch piesní sa podieľala Monika Kompaníková, ktorá napísala aj tematicky prepojený cyklus rozprávok.

Potom sa pridali ďalší muzikanti a rodičia, členovia kapiel Diego a Billy Barman, ktorých zaujala možnosť urobiť hudbu pre deti - Jozef Vrábel (basgitara), Tomáš Vagaský (gitara), Jakub Tvrdík (klávesy) a Matej Ruman (bicie). O zvukovú pestrofarebnosť piesní sa postarajú aj hosťujúci speváci - Juraj Benetin, Tomáš Sloboda, Dorota Nvotová a ďalší. V tejto špeciálnej zostave nahrali album jedenástich pesničiek a vydali ho spolu s knižkou krátkych rozprávok.

Oficiálny krst CD prebehne na Festivale Pohoda 2019. Album si môžete zakúpiť / objenať napríklad v kníhkupctve Martinus či Artforum.

Odporúčame

divadlo

Rodinná nedeľa: detské predstavenie a tvorivé dielne

Ne 21.4.2024 / Nová Cvernovka
odporúčame!
iná akcia

Rodinná nedeľa: Zbierka

Vylepšený formát spoločnej nedele pre celú rodinu. Počas dvojhodinového stretnutia navštívime aktuálne výstavy či iné zaujímavé...Viac
Ne 28.4.2024 / Slovenská národná galéria Bratislava
odporúčame!
blog

Kam z mesta za zvieratami

Jar je konečne tu, príroda sa pomaly prebúdza zo zimného spánku. Chcete vedieť kde uvidíte malé jahniatka, kozičky, kuriatka,...Viac
24.03.2016
odporúčame!
detské centrum

HappyBee

Centrum pre deti od bábatiek až po predškolákov, pohybová príprava už od 6 mesiacov, unikátny detský kútik. Nechýba kávička a...Viac