Výhodná lyžiarska dovolenka pre celú rodinu tak blízko Bratislavy – výborné destinácie vhodné na krátku dovolenku

Rodinná dovolenka v lyžiarskych strediskách Hinterstoder & Wurzeralm v regióne Pyhrn-Priel ako aj v strediskách Hochkar & Lackenhof am Ötscher v Dolnom Rakúsku.

blog

Každé z týchto štyroch lyžiarskych stredísk je ideálnou dovolenkovou destináciou pre rodiny s deťmi. Práve preto pripravujú tieto regióny ponuky špeciálne šité na mieru rodinám. Nájdete ich v dolnorakúskych strediskách s istotou snehu Lackenhof am Ötscher a Hochkar i v hornorakúskych TOP destináciách Hinterstoder a Wurzeralm. 

Z výhodných rodinných ponúk profitujú predovšetkým rodiny s deťmi. Deti do 10 rokov (ročník 2008) v sprievode jedného z rodičov s platným lyžiarskym lístkom tak majú kartu Snehuliak, Schneemankarte, iba za 3 eurá na deň (potrebný je dôkaz o rodinnej príslušnosti).

Spolu s turistickými zariadeniami v týchto regiónoch si dali tieto štyri strediská za cieľ, ponúkať cenovo výhodné lyžiarske dovolenky pre rodiny. Vďaka tejto iniciatíve sú v ponuke atraktívne paušálne balíky počas víkendov, troch alebo štyroch dní alebo celého týždňa mimo hlavnej sezóny za senzačné rodinné ceny. 

Novinka: Členská karta, MemberCard od Skisport.com

S novou členskou kartou môžu hostia zbierať body k dobru vo všetkých partnerských ubytovacích zariadeniach a u ostatných partnerov, môžu využívať prednostné ponuky či si  nabiť online lyžiarsky lístok, aby nestrácali čas čakaním na vlek. Pri prenocovaní v regióne dostanú bonus do výške 8% na prenocovanie, v mnohých chatách pri celkovej cene konzumácie nad 10 euro dostanú pripísanú zľavu 3% alebo pri objednaní lyžiarskeho kurzu dostanú k dobru pripísané 4%. Zľavy si bude možné uplatniť u všetkých registrovaných partnerov. Viac informácií nájdete na www.hiwu.at/membercard 

O lyžiarskom stredisku Hochkar

 

© Wein Franz

Toto najvyššie položené lyžiarske stredisko Dolného Rakúska je známe svojou legendárnou zárukou dobrých snehových podmienok.

Vo vzdialenosti len 240 km od Bratislavy sa Hochkar prezentuje svojimi 9 modernými vlekmi a lanovkami, 19 km zjazdoviek, zážitkovou zjazdovkou Snowtrail Route 99 a nádhernou krajinou s panorámou, ktorá je pre Dolné Rakúsko naozaj jedinečná! Hochkar je centrom nadšencov zimných športov a pre freeriderov sa tu nachádza jediná Freeride Arena v Dolnom Rakúsku. A po „vykonanej práci“ pozývajú mnohé chaty na výdatné občerstvenie. www.hochkar.at

TIP na podujatia: 

21. 1. 2018 bude celý v znamení rodiny, bude sa konať Dolnorakúsky rodinný festival

24. 3. 2018 sa bude konať 2. Hochkar Dirndlskitag, teda deň v krojoch podľa motta „šup do kroja a hor sa na kopec“ 

O lyžiarskom stredisku Lackenhof am Ötscher

© Peter Faschingleitner

Lackenhof am Ötscher, vzdialený od Bratislavy len 220 km, je stredisko so širokým spektrom ponúk pre celú rodinu. Pre najmenších tu je Sunny Kids Park s pásovým vlekom, pre väčších je k dispozícii 9 lanoviek a 19 kilometrov perfektne upravených zjazdoviek. Od úplných začiatočníkov až po profíkov si tu garantovane nájde každý svoju obľúbenú trať. V originálnych chatách na svahoch budú hostia rozmaznávaní typickými regionálnymi lahôdkami a môžu tam svoj krásny zimný deň nechať doznieť v útulnom prostredí. 

www.oetscher.at

TIP na podujatie: Po prvý krát sa bude konať v Lackenhofe FIS Snowboard Weltcup

5. a 6. januára 2018 sa tu zídu najlepší snowboarderi sveta aby ukázali svoje skoky a švungy. Štartovať bude absolútna domáca jednotka Benny Karl a bude bojovať o zlato s kolegami z celého sveta. 

O lyžiarskych strediskách Hinterstoder und Wurzeralm

© OÖT Erber

© TVB Pyhrn-Priel, Himsl

Lyžiarsky región Hinterstoder-Wurzeralm leží pred dychvyrážajúcou kulisou pohoria Totes Gebirge resp. vrchu Warscheneck a je dobre dostupný autom po diaľnici Pyhrn alebo verejnými dopravnými prostriedkami.

V stredisku Hinterstoder nájdete jedinú hornorakúsku lyžiarsku oblasť, ktorá hostila svetový pohár. Siaha do výšky 2000 m n. m. a tak zimným športovcom ponúka zvlášť vysokú záruku dobrých snehových podmienok na svahoch s celkovou dĺžkou až 40 km. Na svoje si tu prídu  milovníci zimných športov hľadajúci výzvy, napr. na pretekárskej trati Hannesa Trinkla, i rodiny, ktoré túžia po zábave a rozmanitosti na mnohých „modrých“ trasách.

Na zážitkových zjazdovkách sa nedá nudiť. V chatách sú pripravené domáce pochúťky a na slnečných terasách sa dá obdivodať nádherná alpská panoráma. 

Stredisko Wurzeralm je rajom pre rodiny s deťmi a ponúka pohodovú radosť z lyžovačky na 22 kilometroch zjazdoviek s nádhernou horskou panorámou. Najrýchlejšia pozemná lanovka Európy vyvezie hostí k vrcholnej stanici Wurzeralm za rekordný čas. Tam na nich čaká Sunny Kids Park pre deti, nádherné zjazdovky a tradičné chaty. Počas rodinných nedelí tu zažije celá rodina zábavu a action. 

www.hiwu.at

 

Podujatia

20.01.2018 ÖSV Detský deň na snehu v stredisku Wurzeralm

3.03.2018 Radio Oberösterreich - Oslava snehu v Hinterstoderi

 

Všetky lyžiarske strediská skupiny Vereinigten Bergbahnen (Hinterstoder, Wurzeralm, Hochkar, Lackenhof am Ötscher, Hochficht, Kasberg, Hochkössen, Heiligenblut am Großglockner, Schnalstaler Gletscher) nájdete na www.skisport.com

 

 

 

 

 

Odporúčame

iná akcia

BookObrazy: Astrid Lindgrenová - Pipi Dlhá pančucha

S príchodom jari sa spolu vydávame na dobrodružnú plavbu! S najznámejšou ostrovankou, ktorá sa zároveň pýši titulom najsilnejšie...Viac
Pi 12.4.2024 / Slovenská národná galéria Bratislava
odporúčame!
film

Šepot srdca (dabing)

Štrnásťročné dievča Šizuku má síce práve napilno v škole, pretože výsledky záverečných skúšok už budú zohľadňované pri...Viac
So 27.4.2024 / SĽUK
odporúčame!
zvieratá a farmy

Biofarma Príroda

Salaš Biofarma Príroda je ideálne miesto na poldenný výlet. Nájdete tu všetky možné domáce zvieratá, hladkaciu ZOO, ihrisko pre...Viac
divadlo

Websterovci: Lili a ukradnutá sieť

Dezorzovo lútkové divadlo v spolupráci s Bratislavským kultúrnym informačným strediskom a Vysokou školou múzických umení v...Viac
21.4.2024 - 21.4.2024 / DPOH
odporúčame!