Výhodná lyžiarska dovolenka pre celú rodinu tak blízko Bratislavy – výborné destinácie vhodné na krátku dovolenku

Rodinná dovolenka v lyžiarskych strediskách Hinterstoder & Wurzeralm v regióne Pyhrn-Priel ako aj v strediskách Hochkar & Lackenhof am Ötscher v Dolnom Rakúsku.

blog

Každé z týchto štyroch lyžiarskych stredísk je ideálnou dovolenkovou destináciou pre rodiny s deťmi. Práve preto pripravujú tieto regióny ponuky špeciálne šité na mieru rodinám. Nájdete ich v dolnorakúskych strediskách s istotou snehu Lackenhof am Ötscher a Hochkar i v hornorakúskych TOP destináciách Hinterstoder a Wurzeralm. 

Z výhodných rodinných ponúk profitujú predovšetkým rodiny s deťmi. Deti do 10 rokov (ročník 2008) v sprievode jedného z rodičov s platným lyžiarskym lístkom tak majú kartu Snehuliak, Schneemankarte, iba za 3 eurá na deň (potrebný je dôkaz o rodinnej príslušnosti).

Spolu s turistickými zariadeniami v týchto regiónoch si dali tieto štyri strediská za cieľ, ponúkať cenovo výhodné lyžiarske dovolenky pre rodiny. Vďaka tejto iniciatíve sú v ponuke atraktívne paušálne balíky počas víkendov, troch alebo štyroch dní alebo celého týždňa mimo hlavnej sezóny za senzačné rodinné ceny. 

Novinka: Členská karta, MemberCard od Skisport.com

S novou členskou kartou môžu hostia zbierať body k dobru vo všetkých partnerských ubytovacích zariadeniach a u ostatných partnerov, môžu využívať prednostné ponuky či si  nabiť online lyžiarsky lístok, aby nestrácali čas čakaním na vlek. Pri prenocovaní v regióne dostanú bonus do výške 8% na prenocovanie, v mnohých chatách pri celkovej cene konzumácie nad 10 euro dostanú pripísanú zľavu 3% alebo pri objednaní lyžiarskeho kurzu dostanú k dobru pripísané 4%. Zľavy si bude možné uplatniť u všetkých registrovaných partnerov. Viac informácií nájdete na www.hiwu.at/membercard 

O lyžiarskom stredisku Hochkar

 

© Wein Franz

Toto najvyššie položené lyžiarske stredisko Dolného Rakúska je známe svojou legendárnou zárukou dobrých snehových podmienok.

Vo vzdialenosti len 240 km od Bratislavy sa Hochkar prezentuje svojimi 9 modernými vlekmi a lanovkami, 19 km zjazdoviek, zážitkovou zjazdovkou Snowtrail Route 99 a nádhernou krajinou s panorámou, ktorá je pre Dolné Rakúsko naozaj jedinečná! Hochkar je centrom nadšencov zimných športov a pre freeriderov sa tu nachádza jediná Freeride Arena v Dolnom Rakúsku. A po „vykonanej práci“ pozývajú mnohé chaty na výdatné občerstvenie. www.hochkar.at

TIP na podujatia: 

21. 1. 2018 bude celý v znamení rodiny, bude sa konať Dolnorakúsky rodinný festival

24. 3. 2018 sa bude konať 2. Hochkar Dirndlskitag, teda deň v krojoch podľa motta „šup do kroja a hor sa na kopec“ 

O lyžiarskom stredisku Lackenhof am Ötscher

© Peter Faschingleitner

Lackenhof am Ötscher, vzdialený od Bratislavy len 220 km, je stredisko so širokým spektrom ponúk pre celú rodinu. Pre najmenších tu je Sunny Kids Park s pásovým vlekom, pre väčších je k dispozícii 9 lanoviek a 19 kilometrov perfektne upravených zjazdoviek. Od úplných začiatočníkov až po profíkov si tu garantovane nájde každý svoju obľúbenú trať. V originálnych chatách na svahoch budú hostia rozmaznávaní typickými regionálnymi lahôdkami a môžu tam svoj krásny zimný deň nechať doznieť v útulnom prostredí. 

www.oetscher.at

TIP na podujatie: Po prvý krát sa bude konať v Lackenhofe FIS Snowboard Weltcup

5. a 6. januára 2018 sa tu zídu najlepší snowboarderi sveta aby ukázali svoje skoky a švungy. Štartovať bude absolútna domáca jednotka Benny Karl a bude bojovať o zlato s kolegami z celého sveta. 

O lyžiarskych strediskách Hinterstoder und Wurzeralm

© OÖT Erber

© TVB Pyhrn-Priel, Himsl

Lyžiarsky región Hinterstoder-Wurzeralm leží pred dychvyrážajúcou kulisou pohoria Totes Gebirge resp. vrchu Warscheneck a je dobre dostupný autom po diaľnici Pyhrn alebo verejnými dopravnými prostriedkami.

V stredisku Hinterstoder nájdete jedinú hornorakúsku lyžiarsku oblasť, ktorá hostila svetový pohár. Siaha do výšky 2000 m n. m. a tak zimným športovcom ponúka zvlášť vysokú záruku dobrých snehových podmienok na svahoch s celkovou dĺžkou až 40 km. Na svoje si tu prídu  milovníci zimných športov hľadajúci výzvy, napr. na pretekárskej trati Hannesa Trinkla, i rodiny, ktoré túžia po zábave a rozmanitosti na mnohých „modrých“ trasách.

Na zážitkových zjazdovkách sa nedá nudiť. V chatách sú pripravené domáce pochúťky a na slnečných terasách sa dá obdivodať nádherná alpská panoráma. 

Stredisko Wurzeralm je rajom pre rodiny s deťmi a ponúka pohodovú radosť z lyžovačky na 22 kilometroch zjazdoviek s nádhernou horskou panorámou. Najrýchlejšia pozemná lanovka Európy vyvezie hostí k vrcholnej stanici Wurzeralm za rekordný čas. Tam na nich čaká Sunny Kids Park pre deti, nádherné zjazdovky a tradičné chaty. Počas rodinných nedelí tu zažije celá rodina zábavu a action. 

www.hiwu.at

 

Podujatia

20.01.2018 ÖSV Detský deň na snehu v stredisku Wurzeralm

3.03.2018 Radio Oberösterreich - Oslava snehu v Hinterstoderi

 

Všetky lyžiarske strediská skupiny Vereinigten Bergbahnen (Hinterstoder, Wurzeralm, Hochkar, Lackenhof am Ötscher, Hochficht, Kasberg, Hochkössen, Heiligenblut am Großglockner, Schnalstaler Gletscher) nájdete na www.skisport.com

 

 

 

 

 

Odporúčame

film

Šepot srdca (dabing)

Štrnásťročné dievča Šizuku má síce práve napilno v škole, pretože výsledky záverečných skúšok už budú zohľadňované pri...Viac
So 27.4.2024 / SĽUK
odporúčame!
ihriská a parky

Železná studienka a Partizánska lúka

Patria medzi najznámejšie bratislavské rekreačné lokality. Obe sú súčasťou Bratislavského lesoparku a nachádzajú sa na juhu...Viac
blog

Kam s deťmi do reštaurácie? Top tipy v Bratislave

Hľadáte miesto, kde zorganizovať rodinnú oslavu a obávate sa ako to zvládnu deti? Alebo máte chuť len tak večer zájsť s priateľmi...Viac
25.07.2016
odporúčame!
divadlo

Divadlo na hojdačke: Žabí kráľ

So 27.4.2024 / Galéria Nedbalka
odporúčame!