Môžu superhrdinovia nosiť okuliare?

Môžu superhrdinovia nosiť okuliare? je názov detskej knižky o tom, že je vlastne veľmi fajn, keď sa navzájom rešpektujeme, a je celkom jedno ako vyzeráme a odkiaľ pochádzame. Dôležité je niečo iné!

blog

Sedem príbehov, ktoré sú určené na spoločné čítanie s rodičmi. Sú zo života škôlkara a deti by sa s nimi mali ľahko identifikovať. Odohrávajú sa v našom regióne.

Každý človek je iný a zároveň výnimočný. Niektorí sa navzájom podobajú viac či menej, a iní zase vôbec. Lenže nie je dôležité, aby sme boli všetci rovnakí, ale aby sme sa k sebe správali s rovnakým rešpektom.

Knižka je určená pre väčších škôlkárov a malých školákov, ktorí sa vo svojom okolí postupne stretávajú s rôznymi ľuďmi, akých predtým v rodinnom prostredí možno nevideli. Či ide o deti alebo dospelých, bielych, čiernych alebo ružových, na nohách či na kolesách.

Na to , aby knižka bola dokončená sú potrebné financie. Ak chcete podporiť vznik knižky, môžete tak urobiť na stránke Starlab.sk. Vybrať okrem knižky si môžete z viacerých krásnych odmien. 

Knižku napísala Soňa Gyarfáš Lutherová, sociálna antropologička a filmárka. Pracuje ako vedkyňa na SAV, a keď práve neskúma, tak píše a ak nepíše, tak nakrúca dokumentárne filmy. Spolu s manželom Matejom majú dvoch synov, päťročného Andreja a dvojročného Adama.

Ilustrácie do knižky spravil Martin Krkošek, ktorý vyštudoval UMPRUM v Prahe v ateliéroch knižnej ilustrácie (Jiří Šalamoun, Juraj Horváth) a televíznej a filmovej grafiky (prof. Jiří Barta). Martin je otcom dvoch detí, žije na severevýchode Moravy.

O parádny dizajn knižky sa postarala šikovná dizajnérka Janka Bálik.

Odporúčame

festival

Vševedko festival 2024

Ne 14.4.2024 / Stará tržnica
CITYLIFE odporúčame!
blog

Kam s deťmi do reštaurácie? Top tipy v Bratislave

Hľadáte miesto, kde zorganizovať rodinnú oslavu a obávate sa ako to zvládnu deti? Alebo máte chuť len tak večer zájsť s priateľmi...Viac
25.07.2016
odporúčame!
knižnica

Miestna knižnica Petržalka

Miestna knižnica Petržalka je jednou z najväčších a najaktívnejších verejných knižníc Bratislavy. Má osem pobočiek, v ktorých sa...Viac
divadlo

Divadlo na hojdačke: Žabí kráľ

So 27.4.2024 / Galéria Nedbalka
odporúčame!