Na výlet do Žiliny alebo s deťmi a výstavu

V Žline v Novej Synagóge prebieha práve veľmi zaujímavá výstava Globálna kontrola a cenzúra. Cieľom výstavy je rozšíriť verejnú diskusiu o metódach dozoru a cenzúry. 12. novembra sa ponúka príležitosť vybrať sa na špeciálny program k výstave pre staršie deti. 


blog

Pre záujemcov z iných miest je možné vypraviť autobus na trase Bratislava - Žilina a späť v prípade, že počet obsadených miest v autobuse bude aspoň 20. Registrácie do 10. 11. na adrese martin@stanica.sk. Odporúčaný vek návštevníkov je 10 +.

Interpretačný raj - Komentovaná prehliadka výstavy s deťmi a mladými ľuďmi v úlohe sprievodcov.

12. november 2017, 13.00, Nová synagóga Žilina, vstup voľný
Sprievodcovia: Johy, Viliam
Lektori: Lucia Gašparovičová, Juraj Gábor, Hana Hudcovičová Lukšů

Interpretačný raj je diskusný formát a miesto stretnutí diváka s výstavou v sprievode umelcov Lucie Gašparovičovej a Juraja Gábora. Cieľom je vytvoriť spoločný zážitok a ten transformovať na podnet pre diskusiu. Prostredníctvom osobnej skúsenosti účastníkov z rôznych oblastí – či už výtvarníkov, vedcov, ale aj detí alebo odborníkov na dohľad, monitorovanie a bezpečnostné otázky, sa pokúsime nazrieť výstavu z rôznych špecifických uhlov pohľadu. Navodzovaním myšlienkových alebo fyzických situácii účastníci získajú odvahu vo vlastnom formulovaní názorov a prežitkov, pričom žiadna odpoveď nie je nesprávna. Interpretačný raj je v neposlednom rade priestor na príjemne neformálne stretnutie a diskusiu tak s umením, ako so zaujímavými ľuďmi.

DTBZ: Bezfarebné zelené myšlienky zúrivo spia - Predstavenie

12. november 2017, 16.00, S2, Stanica Žilina-Záriečie
Vstup voľný

Viac hlučná než poetická metabáseň o jazykoch, technológiách a ľuďoch.

Lepšie dobre nerozumieť, ako zle chápať. Hlasy vlastné aj požičané, extenzívne aj vnútorné. In vitro rodený hovoriaci Graham + niekoľko plugged aj unplugged kanibalov. Hluk nastupuje tam, kde jazyk zlyháva. Nástroje? Primitívne! Sme deti. Život môže existovať aj bez jazyka, ale nulou pre istotu nedelíme.

Predstavenie vychádza z dlhodobého projektu Stanice Žilina-Záriečie, ktorý v rovnocennej spolupráci prepája deti a experimentálnych súčasných hudobníkov Jiřího Suchánka a Miroslava Tótha. Je skúmaním vzťahu hluku a informácie, jazyka ako priestoru pre hru a pohrávanie sa. Nové technológie sú tak zároveň zdrojom inšpiratívnych možností aj viac či menej fatálnych nedorozumení.

Odporúčame

vyhliadka

Drevená rozhľadňa na Kolibe

Pozrite sa z výšky 15-tich metrov na Bratislavu. Nová rozhľadňa na Kamzíku vám ponúkne jedinečný výhľad.Viac
cvičenie a plávanie

Jump aréna v Bratislave

Viete, kde si môžete v Bratislave zaskákať tak, že sa vam až zatočí hlava? Objavili sme veľkorysý priestor určený práve na...Viac
divadlo

Websterovci: Lili a ukradnutá sieť

Dezorzovo lútkové divadlo v spolupráci s Bratislavským kultúrnym informačným strediskom a Vysokou školou múzických umení v...Viac
21.4.2024 - 21.4.2024 / DPOH
odporúčame!
knižnica

Miestna knižnica Petržalka

Miestna knižnica Petržalka je jednou z najväčších a najaktívnejších verejných knižníc Bratislavy. Má osem pobočiek, v ktorých sa...Viac