Ťahák pre rodičov budúcich škôlkarov

Prvý deň v škôlke môže byť dosť stresujúci hlavne preto, že nikdy presne nevieme, čo nás čaká pri odchode z domu, pri príchode na miesto, koľko sĺz vyplače dieťa a či na tom my ako rodičia nebudeme ešte horšie.

blog
A možno sú všetky tieto obavy na mieste ale zbytočne, lebo nás to naše malé veľké dieťa môže veľmi milo prekvapiť. No, prvý deň ani zďaleka nemusí byť v škôlke ten najťažší. Akokoľvek to bude, zhonu sa asi nevyhneme.

Ťaháh do vrecka 
S hlavou plnou povinností sa ľahko stane, že na niečo zabudneme. Nuž, tu máte pomôcku: ťahák so zoznamom vecí, na ktoré myslite pri prípravách. Aj tu platí, že každá škôlka je iná. Zatiaľ čo do jednej si deti musia doniesť aj pohárik na pitie, v inej im zabezpečia aj odmenu za šikovnosť či príkladné správanie. 

Čo určite ÁNO: 
- papučky (prezúvky), pyžamko, náhradné slipky/nohavičky, náhradné tepláky a tričko, mikina, ponožky/pančuchy, v lete je fajn ak má dieťa v škôlke aj náhradnú šiltovku alebo klobúčik na ochranu proti slnku.
- gumáky, gumové nohavice, pršiplášť. 
- hygienické vrecko: malý uterák na ruky, hygienické vreckovky, zubná kefka a pasta, pohárik.

Sú škôlky kde treba doniesť prefotený preukaz poistenca, inde stačí ak vypíšete osobné identifikačné číslo z preukazu do formulárov.

MOŽNO: Každá škôlka si upravuje zoznam potrebných vecí podľa vlastného uváženia a aktiviít.
- Môžete sa stretnúť aj s tým, že dieťa bude potrebovať zvlášť odev napríklad na cvičenie (cvičky, tenisky, krátke nohavice, tričko), alebo iné športové aktivity (napr. plavky, osuška, župan, plavecká čiapka, vhodná obuv k bazénu atď.). 
- V prípade, že Vaše dieťa bude v škôlke aj spávať, informujte sa, či potrebuje vlastnú nepremokavú podušku, plachtu a obliečky na periny. 
- Sú škôlky/alebo im podobné zariadenia, kde deti desiatujú vlastnú stravu, alebo si môžu priniesť z domu nejakú obľúbenú maškrtu či nápoj vo fľaške. Ak je to možné, pripravte svojmu škôlkarovi okrem fľašky aj uzatvárateľnú misku, ktorú mu označte menovkou. 
Ak Vaše dieťa užíva nejaké lieky, je na niečo alergické, alebo porebuje občas plienku, nezabudnite aj na tieto potreby a informujte o nich pani učiteľky.
- Ranný rituál chodenia do škôlky môžete spojiť s balením desiaty a obľúbenej hračky do ruksaku alebo detského batôžka s obľúbeným motívom Spidermana, Mimoňov, Anny z rozprávky Frozen a tak ďalej.

Nezabudnite teda na ruksak.  
 

A NA ZÁVER 2 UŽITOČNÉ RADY: nezabudnite na:  
1. centrofixku: Možno to znie úsmevne, ale v záplave detských uteráčikov, papučiek, pršiplášťov, mikín a cvičiek pomôže centrofixkou napísané meno dieťaťu aj pani učiteľke ľahšie sa zorientovať.
2. kvetinku: Nie je to povinnosť, ale poteší.
3. PUSU! 

Odporúčame

múzeum

Schloss Hof

Cisársky zámok Schloss Hof poskytuje perfektné prostredie vďaka jedinečnému prepojeniu imperiálneho zámku, umelecky sformovaného...Viac
cukráreň

Elezi - Vajnory

Rodinná cukráreň, ručná výroba, tradičné receptúry, klasické prírodné suroviny, bez pridania chemických konzervačných látok...Viac
ihriská a parky

Vodárenská záhrada

Oddýchnite si vo Vodárenskej záhrade, ktorá je pre vás otvorená každý deň. Nachádza sa v areáli múzea, v tesnej blízkosti...Viac
divadlo

Divadlo na hojdačke: Žabí kráľ

So 27.4.2024 / Galéria Nedbalka
odporúčame!