iná akcia

Noc lampášov

Večerné exkurzie pri svetle pretrolejových lampášov v Múzeu Petržalského opevnenia v objekte B-S 4 „Vrba“ od 18:00 až do 00:00.

Táto akcia sa konala v minulosti

Budete si tak môcť prezrieť objekt v tajuplnom zlatistom osvetlení a zažiť pravú atmosféru života v bunkri tak, ako ho zažívali vojaci v tridsiatych rokoch.

Privítajú vás v dobových uniformách, priateľskú atmosféru doplní dobová hudba, stretnete sa s dobovou hraničnou kontrolou, prezriete si naaranžované poľné opevnenie s drevozemným bunkrom. 

Múzeum nájdete na Viedenskej ceste, takmer pri štátnej hranici s Rakúskom. Ideálne sa tam dostanete vozidlom, alebo na bicykli po cyklochodníku.

Vozidlom: Po Viedenskej ceste budete prichádzať smerom k štátnej hranici, po pravej strane sa nachádza veľké parkovisko pre vozidlá s našou informačnou tabuľou. Tu odstavíte vaše vozidlo a ďalej vás z parkoviska navedú smerové tabule. Voľnou chôdzou sa do cieľa dostanete približne za 5 minút. Stačí sledovať cyklotrasu a tabule MPO.

Bicyklom: Z Petržalky po Viedenskej ceste alebo priľahlom chodníku. Z centra Bratislavy treba prejsť bicyklom po moste SNP alebo Lafranconi a pokračovať smerom k štátnej hranici po značenej cyklotrase, ktorá vás dovedie až k areálu. 

Odporúčame

múzeum

Múzeum dopravy

Múzeum sa nachádza v priestoroch koľajiska prvej bratislavskej stanice parostrojnej železnice 19.storočia. Cestnú dopravu...Viac
divadlo

Cirkul'art: festival nového cirkusu 2024

Festival nového cirkusu Cirkul'art je medzinárodnou prehliadkou kreatívnych a žánrovo pestrých umeleckých produkcií so zameraním...Viac
24.5.2024 - 26.5.2024 / Nábrežie M.R. Štefánika
CITYLIFE odporúčame!
blog

Lyžovačka na Pezinskej Babe

Lyžiarske stredisko Baba nájdete len kúsok od Bratislavy, 12 km od mesta Pezinok. Nachádza sa na hrebeni Malých Karpát vo výške...Viac
10.01.2016
odporúčame!
detské oslavy

Makovice

Komunitný priestor s kaviarňou a vegetariánskou kuchyňou v Stupave. V Makovici sa pravidelne organizujú workshopy, diskusie,...Viac