detský tábor

Vyskladaj si mesto (letný tábor v MMB)

Aj tento rok sme si pre malých múzejných bádateľov a bádateľky pripravili denný letný tábor. Opäť sa pozrieme na najzaujímavejšie historické miesta nášho hlavného mesta. Ako základňa nám bude slúžiť Stará radnica, kde si ukážeme všetky tajné uličky a naučíme sa, ako múzeum funguje.

Pozrieme sa na každodenný život 60. rokov 20. storočia v Bratislave. Vydáme sa na samý kraj Rímskej ríše a vyskúšame si archeologickú prácu.

Prebádame mestské hradby a Michalskú vežu, ktorá po nich zostala. Zistíme, ako sa mesto bránilo v prípade nebezpečia, a odmenou nám bude výhľad na celé mesto.

Z každej našej zastávky si zoberieme nové vedomosti a predmety. Z tých na konci tábora vytvoríme výstavu priamo v múzeu. 

Termíny: 8. – 12. júla a 5. – 9. augusta
Miesto tábora (základňa): Stará radnica, Radničná ulica č. 1 

Pre deti vo veku 6 – 10 rokov.

Tábor je vedený odbornými múzejnými pedagogičkami, lektorkami a pracovníčkami MMB.

Cena za tábor: 150 € (v cene je zahrnutý program na 5 dní v rôznych lokalitách MMB, stravovanie, celodenný pitný režim, cestovné lístky)

Prihlasovanie na tábor je už spustené. V prípade záujmu neváhajte kontaktovať múzejnú pedagogičku Zuzanu Zahradníčkovú na adrese zuzana.zahradnickova@mmb.sk. Kapacita táboru je obmedzená.

Odporúčame

cukráreň

Elezi - Vajnory

Rodinná cukráreň, ručná výroba, tradičné receptúry, klasické prírodné suroviny, bez pridania chemických konzervačných látok...Viac
vyhliadka

Rozhľadna na Veľkej Homoli

Ak máte radi krásne výhľady spojené s príjemnou turistikou, odporúčame výlet k rozhľadni na Veľkej Homoli. Rozhľadňa Alexandra...Viac
film

Nina a tajomstvo malého ježka

Desaťročná Nina miluje otcove rozprávky o ježkovi, ktorý objavuje svet. Jedného dňa však otec stratí chuť rozprávať rozprávky. Je...Viac
SĽUK / Kino Pezinok / Kino Mier Modra / Kino Lumière / Artkino Za zrkadlom / Cinema City Aupark / Cinema Ci...
odporúčame!
blog

Lyžovačka na Pezinskej Babe

Lyžiarske stredisko Baba nájdete len kúsok od Bratislavy, 12 km od mesta Pezinok. Nachádza sa na hrebeni Malých Karpát vo výške...Viac
10.01.2016
odporúčame!