Bratislavské bábkové divadlo sa presťahovalo

Budova Bratislavského bábkového divadla na Dunajskej ulici sa rekonštruuje od roku 2015, divadlo odvtedy pôsobí v dočasných priestoroch, ktoré si prenajíma. Posledných päť rokov hrávalo v budove Istropolisu na Škultétyho ulici, teraz muselo opäť hľadať nové dočasné priestory. Divadlo sa napokon sťahuje do budovy k Radošinskému naivnému divadlu, s ktorým sa bude deliť o sálu a administratívne priestory na Záhradníckej ulici 95 v Bratislave.
blog

„Teší ma, že sme sa dohodli práve s Radošinským naivným divadlom, ktoré nám umožní hrať v tomto novom, peknom priestore,“ povedal Ján Brtiš, riaditeľ Bratislavského bábkového divadla.

Diváci sa podľa neho môžu tešiť najmä na väčšie javisko aj hľadisko.

„Javisko s väčšou eleváciou poskytne lepší zážitok z predstavenia, hľadisko má okrem pohodlného sedenia a lepšieho vykurovania aj väčšiu kapacitu. Tá sa zvýši na dvesto miest, čo je pre predstavenia s detským divákom ideálne,“ priblížil.

Zmena adresy nemusí byť pre stáleho diváka spočiatku príjemná, no malo by ísť o posledné sťahovanie pred návratom do vlastnej budovy.

„Pevne verím, že o dva roky už budeme divákov vítať vo svojom novom zrekonštruovanom priestore na Dunajskej ulici, ktorý bude zodpovedať divadlu 21. storočia,“ uzavrel Ján Brtiš.

Bratislavské bábkové divadlo začne hrávať na Záhradníckej 95 od novembra, prvým predstavením bude vo štvrtok 4. 11. inscenácia Deduško v réžii slovinského tvorcu Matiju Solceho.

V novembri sa bábkové divadlo vráti do budovy Istropolisu len raz. Divadelnú záhradu na Škultétyho 5 využije naposledy 7. 11. na svoj site-specific projekt Záhrada nikdy nespí, ktorý divákom v exteriéri priblíži život nočných živočíchov.

Lístky na predstavenia sú už v predaji na webstránke divadla.

Odporúčame

detské oslavy

Makovice

Komunitný priestor s kaviarňou a vegetariánskou kuchyňou v Stupave. V Makovici sa pravidelne organizujú workshopy, diskusie,...Viac
blog

Top 10 kaviarní s detským kútikom

Hľadáte kaviareň, kde si budete môcť kávu aj vychutnať a v pohode dopiť? A kde sa vaše deti budú cítiť tiež dobre? Pripravili sme...Viac
14.02.2016
odporúčame!
ihriská a parky

Vodárenská záhrada

Oddýchnite si vo Vodárenskej záhrade, ktorá je pre vás otvorená každý deň. Nachádza sa v areáli múzea, v tesnej blízkosti...Viac
detské oslavy

Rozprávkový Gašparko

Bábkové a činoherné predstavenia pre rodiny s deťmi, interaktívne predstavenia, otvorená scéna pre malé divadlá, rôzne workshopy...Viac