Kam s deťmi na Mikuláša

Svätý Mikuláš aj tento rok navštívi Bratislavu a okolité dedinky a mestá. Aby ste vedeli, kde sa s ním môžu Vaše deti stretnúť a dostať sladkú odmenu, pozrite si prehľadný zoznam jeho zastávok.

 

 

 

 

 

blog

ŠTVRTOK 3.12.2015
Mikuláš v Ružinove

Park Andreja Hlinku, Bratislava - Ružinov,
17:00 hod.

Tancovať budú Snehové vločky a svätý Mikuláš príde veľkolepo: na svojom koči. A samozrejme, nepríde naprázdno. Deti, tešte sa aj na rozsvietenie vianočného stromčeka!

 

 

 

 

 

PIATOK 4.12.2015

                                                                 Na sv. Mikuláša                                                                                          Hlavné námestie, Bratislava - Staré Mesto16:00 hod.
 

Táto oslava Dňa sv. Mikuláša bude špeciálna. Vystúpi tu Jana Kocianová a 40 členný zbor The Gospel Family. Zaspievajú spirituály a vianočné piesne. Príde aj Maroš a Saša Bangovci. Tento charitatívny projekt podporí deti bojujúce s rakovinou. Svätý Mikuláš s anjelmi donesú darčeky pre deti a vypočujú si ich vystúpenia.

 


Mikuláš na Nivách
Dom Kultúry Nivy
od 16:30

Svätý Mikuláš rozdá svoju nádielku a verte, že bude štedrý aj tento rok. Hneď potom sa začne mikulášske premietanie pre deti. Hviezdami zimných rozprávok budú slávni Tom a Jerry.

 

SOBOTA 5.12.2015


Mikuláš na hrade Červený Kameň
Hrad Červený Kameň, Častá

Mikuláša budú môcť deti tento rok stretnúť aj na tomto krásnom hrade. A dokonca hneď dvoch. Bývalý pán hradu bol tiež totiž Mikuláš. Volal sa gróf Mikuláš Pálfi. No a tento sa stretne s Mikulášom, ktorý už niekoľko storočí roznáša darčeky miliónom detí po celom svete.
A ako sa ukáže, súčasný Mikuláš nezaspal dobu a nie je mu cudzia ani najmodernejšia technika. Bude to teda vtipné stretnutie Mikuláša s Mikulášom ako aj prítomnosti s minulosťou. Pripravená je aj netradičná prehliadka hradu počas ktorej sa stretnete s urečneným služobníctvom. To Vám veľmi ochotne porozpráva o tom, aké je to žiť na hrade. Samozrejme nebude chýbať ani sladká odmena pre každé veľké či malé dieťa. Mikulášska prehliadka hradu sa začína každú celú hodinu od 9:00 do 16:00 hod. Cenník: dospelí: 6 €, seniori: 3,60 €, študenti: 3 €, deti 3 - 6 rokov: 1 €, rodinné vstupné: 13 €, deti do 3 rokov: zdarma.

Cvičme s Mikulášom
Sport Kids Academy, Bory Mall, Bratislava - Lamač
16:00 hod.

Trošku netradičného Mikuláša môžete zažiť aj v Sport Kids Academy. Bude sa tam s Mikulášom totiž cvičiť. Tak ak sa chcete trošku pred Vianocami dostať do formy, poďme sem!

 

 

 

 


Mikuláš na Juhu v Malackách
Skuteckého ulica, Malacky
od 16:30 hod.

Program sa začne podávaním kapustnice, no detské očká sa rozžiaria o 17:00 hod. kedy sa v Malackách rozsvieti vianočný stromček. Svätý Mikuláš príde o 15 minút neskôr. A to aj v sprievode čertov a anjelov. Deťom prinesie táto veselá banda sladkosti a darčeky.

 

 

 

 

 

SOBOTA A NEDEĽA 5.12. a 6.12.2015


Mikuláš v Mamalande
Mamaland, Bratislava - Ružinov

Ak máte doma úplných trpaslíkov, program v Mamalande bude pre Vaše deti ako šitý na mieru. Zabavia sa ale aj väčšie deti. Najmenší (0-3 roky) sa stretnú so Snehulienkou 5. a 6. decembra o 10:00. Staršie deti (3-6 rokov) privíta Mikuláš a jeho pomocníci o 17:00 hod.
Miesta si môžete rezervovať na stránke www.mamaland.sk alebo na e-mailovej adrese mamaland@mamaland.sk, či telefonicky na čísle: 02/204 002 17. Cena vstupenky pre jedno dieťa a jedného rodiča je 11,50€. V cene je zahrnuté: káva espresso, program, mikulášsky balíček a vstup do detského kútika na 3 hodiny.

Mikulášsky Včelovina Expres do Smoleníc
9:00 hod.

Tradpičná Mikulášska jazda s parným rušňom 498.104 Albatros na trati Bratislava hl.st. – Trnava – Smolenice – Kúty – Bratislava hl.st.

Bude to nezabudnuteľný mikulášsky výlet parným vlakom v sprievode Mikuláša s čertom, ktorí budú okrem dobrej nálady rozdávať aj balíčky so sladkosťami. Zastávka v Smoleniciach je nalánovaná na 6 hodín. Počas nich si môžete vychutnať vianočné trhy, ich skvelú atmosféru,
tradičnú súťaž v jedení koláčov aj návštevu múzea. Pripravený je aj ďalší program a nebude chýbať tradičná tombola. Cestovný poriadok a potrebné informácie nájdete na stránke http://www.albatrosklub.sk/.
Cena miestenky: deti: 15 € (v cene miestenky je aj Mikulášsky balíček),
dospelí: 20 €. Predpredaj e-mailom na adrese: albatrosklub@albatrosklub.sk do 3.12.2015, osobný odber je možný v závodnom klube Valčík na Podkolibskej ulici č.1 v Bratislave v pracovné dni od 11:00 - 17:00 hod. do 30.11.2015, vždy po telefonickom dohovore.

Mikuláš v SNG
Berlinka, Esterházyho palác, Námestie Ľ. Štúra 4, Bratislava - Staré Mesto
15:00 hod.

Umenie Vám môže spríjemniť predvianočný čas: spomalíte, zahrejete sa čajíkom a strávite príjemný čas s tými, ktorých máte najradšej. V SNG si návštevníci pripomenú príbeh svätého Mikuláša, vyhrnú si rukávy v mikulášskych tvorivých dielňach a všetci sa necháme očariť hudbou, tancom, vôňami a svetielkami. Pozvaní sú všetci, program je vhodný aj pre rodiny s deťmi od 3 rokov. SNG odporúča prihlásiť sa do 3. 12. 2015. Vstupné: 4 €/rodina, rezervácie na: barbora.jurinova@sng.sk.

NEDEĽA 6.12.2015


Hokejová exhibícia čerti proti Mikulášom
Slovnaft aréna Bratislava (zimný štadión Ondreja Nepelu)
15:00 hod.

HP ČERTI si zmerajú sily s tímom 6D MIKULÁŠI. Zárukou skvelej exhibície je, že na ľad sa proti sebe postavia hokejoví majstri sveta a hviezdy známe z divadelných dosiek a hudobnćh pódií. Zápas sa bude hrať na "štyri tretiny" po desať minút a budú ho netradične rozhodovať traja anjelici. Ešte predtým ako sa tento duel začne nastúpia proti sebe hráči z akadémie Zdena Cígera proti výberu Slovana Bratislava. Čestné buly hlavného zápasu vhodí šampión v mestských zjazdoch na bicykli Filip Polc. Majster sveta vhodí puk medzi hráčov zo vzduchu pri skoku ponad hráčov na ľadovej ploche, približne v 40 kilometrovej rýchlosti. A možno sa tento jedinečný kúsok podarí zapísať aj do knihy rekordov.

Účasť prisľúbili : Zdeno Cíger, Richard Lintner, Richard Kapuš, Karol Rusnyák, Ľubomír Sekeráš, Róbert Pukalovič, Marián Bezák, Michal Hreus, Braňo Jánoš, Roman Veber, René Štúr, Tomáš Bezdeda, Petere Kočiš, Juraj Rašla, Adriana Poláková so synom - hokejistom Jurajom.

Rodičia môžu deťom kúpiť „Mikulášsky balíček“ za 8 €. Ten dostanú pri odchode zo štadióna. Tieto „balíčkové“ vstupenky budú v predaji do piatka 27. novembra 2015.

Počas tejto akcie sa budete tiež môcť zapojiť do projektu na pomoc malému Samkovi z Petržalky v boji s lisencefáliou - chorobou, ktorá znamená hladký mozog. Ako na to? Prineste so sebou čo najviac plastových vrchnákov. Počas zápsasu ich budete môcť vhodiť do pripravených nádob. Pomôcť budete môcť aj malej Simonke z Dlhých Dielov, ktorá má 5 rokov, no nemôže chodiť, hrať sa ani sa sama napapať. A bohužiaľ, zatiaľ nemá stanovenú ani diagnózu. Z každej zakúpenej vstupenky dostane Simonka 1 euro.

Príde k nám Mikuláš v Space Mania
Hravá kaviareň Space Mania, Štúrova 44, Senec
18:00 hod.

Každý, kto je zo Senca a okolia a chce stretnúť Mikuláša, by mal vedieť, že zavíta aj do tejto hravej kaviarne. A vraj má pripravené aj prekvapenie. Rezervácie na telefónnom čísle: 0949 456 250.

 

 
 

Mikulášsky beh a Mikuláš v Kids Park kútiku
Eurovea Gym, Eurovea, Bratislava - Staré Mesto
10:30 hod. a 16:00 hod.

Mikulášsky beh dopoludnia a stretnutie s Mikulášom v Kids Park kútiku po obedíku. Takýto bohatý program Vás milé deti a rodičia čaká v nedeľu v Eurovea Gym.

 

 

 

 


Mikuláš v Centrum Rafael
Centrum Rafael, Bratislava - Ružinov
10:00 hod.

Kto príde privítať svätého Mikuláša sem, stretne aj snehuliačku Mily. Tá sa na svätého Mikuláša veľmi teší, no nevie si dať rady s výzdobou svojej snehuliackej domácnosti. Poradiť jej nevie ani sused, snehuliak Bonifác. A keď jej aj pomôžu deti, nie je k nim milá a vďačná. Až s pomocou vianočnej kmotričky Gertrúdy a hovoriaceho obrazu svätého Mikuláša pochopí snehuliačka Mily podstatu mikulášskej nálady a spozná, čo je skutočne dôležité. Toto magické predstavenie trvá 40 minút plus treba počítať s časom na rozdávanie darčekov. Cena je 8€ a je v nej divadielko a mikulášsky darček. Rezervácie môžete robiť na adrese: centrumrafael@centrumrafael.sk.

Vianočné trhy v Rači a vítanie Sv. Mikuláša
parkovisko pred Nemeckým kultúrnym domom, Barónka 3, Bratislava - Rača
15:00 hod.

Svätý Mikuláš zavíta tento rok aj do Rače na tretí ročník tamojších vianočných trhov. Tie budú od piatka do nedele. Štedrý svätý Mikuláš príde v sobotu. Či prídete skôr alebo neskôr, zažijete
sviatočné chvíle s hudbou, ochutnáte dobré vínko, bude sa tancovať a zabávať.

Adventná Modra 2015
Kaštieľ, Malokarpatské osvetové stredisko, Horná ul., Modra
17:00 hod.

Ani deti z Modry a okolia tento rok nezostanú bez balíčkov od svätého Mikuláša. Teda ak poslúchali:D Pohladiť si jeho striebornú bradu môžu prísť do Kaštieľa, kde sa budú konať aj vianočné remeselné trhy.

 

Divadlo: O zakliatom Mikulášovi
Námestie 1. mája (kinosála), Senec
15:30 hod.

Je to predstavenie pre všetky deti, ktoré chcú anjelovi pomôcť odčarovať Mikuláša. Vstupné: 3€.

 

 

 

 

 


Mikulášske kŕmenie zvierat v ZOO
ZOO Bratislava - Mlynská Dolina
11:00 hod.

Do bratislavskej ZOO sú pozvané všetky poslušné deti (aj poslušní rodičia) na špeciálne Mikulášske kŕmenie zvierat. Veď aj oni si zaslúžia darčeky, že?

Mikuláš na hradbách
Bratislava - Staré Mesto
14:00 hod.

Bratislavské hradby ožívali celé leto a aj keď je vonku chladno a rýchlo sa stmieva, na hradbách to zasa bude žiť! Čert, anjel a Mikuláš pozývajú deti na zábavné hry a súťaže. Mikuláš prinesie vrece sladkých dobrôt, tak nezabudnite prísť!

Svätý Mikuláš na doskách MDPOH
Laurinská 19, Bratislava - Staré Mesto
10:00 hod.

V Mestskom divadle P.O. Hviezdoslava sa bude rozdávať pravá mikulášska nádielka pre rodiny s deťmi v podobe voľného spracovania príbehu o Koze rohatej na motívy ľudovej rozprávky Pavla Dobšinského. Koza rohatá je súčasná rozprávka s pesničkami a tancom. Každý divák vrátane dieťaťa musí mať zakúpenú vlastnú vstupenku. Pre deti je pripravené sladké mikulášske prekvapenie. Predstavenie je vhodné pre deti od 2 rokov.
Vstupné: 6 €.

Mikuláš na Hlavnom námestí
Hlavné námestie, Bratislava
16:00 hod.

Prídu divadleníci z divadielka Zanzara a zahrajú Vám svoju hru Ježko a líška a samozrejme, príde aj Mikuláš.

 


Mikuláš v MariaLande
MariaLand, Marianka
16:30 hod.

Svätý Mikuláš so svojimi pomocníkmi - Anjelom a Čertom zavítajú aj do Marianky. Vstupenky si môžete kúpiť v MariaLande, cena je 9,50€ pre jedno dieťa a rodiča za program a balíček.

 
 

Odporúčame

zvieratá a farmy

Biofarma Príroda

Salaš Biofarma Príroda je ideálne miesto na poldenný výlet. Nájdete tu všetky možné domáce zvieratá, hladkaciu ZOO, ihrisko pre...Viac
cvičenie a plávanie

Jump aréna v Bratislave

Viete, kde si môžete v Bratislave zaskákať tak, že sa vam až zatočí hlava? Objavili sme veľkorysý priestor určený práve na...Viac
detské centrum

HappyBee

Centrum pre deti od bábatiek až po predškolákov, pohybová príprava už od 6 mesiacov, unikátny detský kútik. Nechýba kávička a...Viac
blog

Najlepšie ihriská v Bratislave a okolí

Radi chodíte s deťmi von, no otravuje vás už chodiť na to isté ihrisko? Tipov, kde ísť v rámci Bratislavy a okolia je viac ako...Viac
03.10.2016
odporúčame!