Kam s deťmi za vodou aj v zime

Chcete sa zohriať, vyblázniť a zároveň si oddýchnuť v termálnych prameňoch? Tu je niekoľko tipov z okolia Bratislavy. 

blog

Slovensko

Thermalpark v Dunajskej Strede

Thermalpark Dunajská Streda sa nachádza asi 40 km od Bratislavy, v krásnom prostredí na Žitnom ostrove. 
Za vznik tohto thermalparku vďačíme náhode. Pôvodne tu hľadali ropu, no keď začiatkom 80-tych rokov zavŕtali do zeme, vytriskla odtiaľ voda. A nie hocaká, ale liečivá. Mineralizovaná voda mala teplotu 57°C.

Dnes je tu na ploche 18 hektárov 10 interiérových a exteriérových bazénov s mineralizovanou liečivou a termálnou vodou s teplotou od 26 °C do 39 °C. Má priaznivé účinky hlavne pri ťažkostiach pohybového ústrojenstva.

Návštevníkom sú k dispozícii štyri vnútorné a šesť vonkajších bazénov. Deti sa môžu vyblázniť v detskom bazéne so šmykľavkou, v lete sa tu konajú letné kluby. Milovníkom adrenalínu odporúčame tobogánovú vežu so siedmimi tobogánmi. Ak radi športujete, vyskúšajte si tunajší plážový minigolf, multifunkčné ihrisko, hrať môžete stolný tenis, a vonkajší šach. Relax a pohodu nájdete aj v miestnom masážnom centre so šiestimi masážnymi priestormi. Čítajte viac...

ObrázokObrázokObrázok

Thermal Corvinus vo Veľkom Mederi

V tomto termal parku nájdete 10 bazénov, ktoré slúžia návštevníkom počas celého roka. Teplota vody v nich sa rôzni, od 20 - 38 °C. Rovnako tak sa rôzni aj hĺbka a účel bazéna. V niektorých si zaplávete, iné skôr slúžia zábave alebo oddychu.

Okrem vodnej zábavy sa tu môžete aj zregenerovať. Tešte sa na fínsku saunu a infrasaunu, kúpeľ s morskou vodou, robia tu magnetoterapiu a akupresúrne masáže.

Masážny salón, soľná baňa, salón krásy, aj to vás tu čaká. Pre najmenších organizujú animačné programy a keď budete hladní, navštívte tunajšiu reštauráciu. 

ObrázokObrázok Obrázok   

Wellness hotel Patince

Nachádza sa tu väčší bazén s rôznymi masážnymi triskami aj protiprúdom a "jaskyňou". Nájdete tu vírivku aj bazén s teplou liečivou vodou, kam majú deti do 6 rokov vstup zakázaný.

Naopak, najviac ich poteší bazén s teplejšou vodou a hĺbkou 0,75 metra, kde je pre ne pripravená aj šmykľavka.

Najesť sa tu dá v bufete so sedením, ktorý je len na skok od bazénov. 

Detský kútik sa nachádza v galérii nad bazénovou plochou. Tento kútik nás dosť sklamal. Hračky boli už dosť povedzme "zhraté", opotrebované a nekompletné. Celý kútik sa nachádza v tmavom priestore a na dosť zašlom koberci. Investícia v tomto smere by potešila deti aj rodičov.     

Dobré je, že ak si doma zabudnete plavky, deťom župan, alebo rukávniky či túžite po originálnom darčeku z dovolenky v Patinciach, tu to kúpite.    

Využiť môžete miestnu požičovňu bicyklov. Detičky tu na naozaj minifarme môžu vidieť pár zvieratok. V lete funguje detský minigolf, či tenisové kurty a prirodzene najväčším lákadlom je v lete kúpalisko. Čítajte viac...

ObrázokObrázokObrázok

Aquapark Aquathermal Senec

Aquapark Senec je výborné miesto na relax pre rodiny s deťmi. Či má to vaše dva roky alebo desať, pre každé sa tu nájde vhodný bazén aj atrakcie. V letných dňoch je okrem vody na kúpaliskách mimoriadne dôležité: nájdete tu aj tieň.

Aquapark Senec funguje od roku 2004. Nachádza sa v známom letovisku Slnečné jazerá - sever, v Senci, asi 20 km od Bratislavy. Okrem rôznych bazénov s masážnymi a uvoľňujúcimi tryskami je to lákadlo najmä pre deti, ktoré sa tu môžu vyblázniť na tobogánoch. Aquapark je napojený na geotermálny vrt, preto do bazénov priteká teplejšia voda. Teplota sa pohybuje od 28°do 38°C.

Celoročne tu nájdete: relaxačný bazén, pokojový bazén, prieplavový bazén, detský bazén, vnútorný tobogán. V lete je sprístupnený: malý tobogán, dvojdráhová šmýkačka, tobogánová veža AQUA&FUN: Mississippi (104 metrov dlhý tobogán), Green & Blue Speed (strmé kamikadze šmýkačky), Štvordráha Tsunami, Red & Yellow river (šmýkačky), Tornádo, bazén LAZY RIVER (s pomaly tečúcou vodou), taliansky bazén s detskou šmýkačkou (hĺbka vody od 0,1 do 0,4 metra a plavecký bazén. 

Či je víkend alebo sviatok, deti sa tu môžu tešiť na hry a zábavu pod vedením detských animátorov. Pripravené sú pre ne súťaže v bazénoch, tobogánové závody, aquagym, alebo "MiniDisco" s hrochom Paulom.

Ďalšie možnosti a služby: detský kútik, vonkajší detský kútik, wellness služby so saunovým svetom, kúpele, zábaly, masáže, prenájom športovísk. 

Reštaurácia je samozrejmosťou. Čítajte viac...

ObrázokObrázokObrázok

Česko

Aqualand Moravia

Máte radi vodu a zábavu v nej? Potom sa vyberte do blízkeho Mikulova, kde pre milovníkov vodnej zábavy postavili Aqualand Moravia. Ak sa vaše deti radi saunujú, príďte v nedeľu, vtedy je tu detské saunovanie a sauny vyhriate na nižší stupeň. 

Aqualand Moravia je najmodernejší vodný zábavný park v Českej republike. Nachádza sa v Pasohlávkach, ktoré od Brna ležia len 20 minút autom. 

Nachádza sa tu 12 bazénov s celkovou plochou 3000 m2. Obsahujú vodu z geotermálneho vrtu. Patrí medzi ne aj bazén Riviéra, ktorý je otvorený celoročne a zohrejete sa v ňom vo vode s teplotou 30 °C

Rovnako poteší 20 tobogánov a šmykľaviek. Pre deti sú pripravené detské bazény, skákadlá, šplhacie siete aj detský kútik. V lete okrem tobogánov fungujú aj dva európske unikáty - tobogány Abyss a Boomerango, na ktorých vám isto stúpne tlak a najmä adrenalín.

V Aqualande Mikulov je množstvo atrakcií. Tu sú: Kamikadze, alebo aj "božský vietor", je to tunajšia najstrmšia šmykľavka. Nachádza sa vo výške 13 metrov. Čítajte viac...

ObrázokObrázokObrázok

Rakúsko

Therme Wien

Pre deti je samozrejme najväčším lákadlom Kameň zážitkov, čo v preklade znamená vodný zábavný park. Deti potešia šmykľavky ale aj jazda v nafukovacom kolese, bazén s atrakciami, skokanské veže. Na suchu deti pobaví detské divadlo a animačné programy. Profesionáli vás odbremenia od starostlivosti o deti, v týchto kúpeľoch je totiž zabezpečené ich opatrovanie.

Ďalej tu nájdete tieto zóny: Kameň sauna (parné, potné kúpele aj soľné jaskyne), Kameň fitness(posilňovacie zariadenia, skupinové tréningy, dámske fitness a fitbar), Kameň pokoja (oddych pri bazénoch s minerálnou vodou, tématické oddychové zóny, 1. kúpeľná knižnica v Rakúsku), Kameň krásy (miestnosti s vodnými lôžkami určené pre aromaterapiu, kozmetika, pedikúra, kadernícke služby).

Vo vonkajšej časti sa nachádza 25 m dlhý bazén so sladkou aj slanou vodou, slnečné lúče môžete chytať na okolitých ležadlách. Občerstvíte sa v letnom bare, športovci si užijú pri plážovom volejbale.

Therme Wien sa nachádzajú v príjemnom prostredí, obkolesené chráneným parkom Oberlaa s tématickými záhradami. Prejsť sa japonskou záhradou je veľmi inšpiratívne a keď vás to omrzí, zahrajte sa v kvetinovom labyrinte. Filmoví nadšenci môžu zájsť do kina. Čítajte viac...

ObrázokObrázokObrázok

Termálne kúpele St. Martins

Ďalším našim tipom na zahriatie sú termálne kúpele St. Martins vzdialené asi 50 km od Bratislavy. Nájdete tu úplne všetko - vnútorné a vonkajšie bazény s rôznou teplotou vody, jazero s ostrovčekom, odkiaľ môžete pozorovať okolitú prírodu, saunový svet, beach bar a mnoho ďalších atrakcií. Dokážete tu stráviť celý deň a nudiť sa rozhodne nebudete.

Na ploche 2 000 m2 sa nachádza 5 vnútorných bazénov, 3 vonkajšie bazény, relaxačné izby s krásnym výhľadom na okolitú krajinu. Nájdete tu vnútorné a vonkajšie bazény s vodnými masážnymi tryskami, bazény s teplou a studenou vodou s masážnymi tryskami, vonkajší bazén so slanou vodou, vnútorný detský bazén, vonkajší detský bazén - protišmiková plocha s tienidlom. 

Teplota vody v bazénoch (okrem bazénu so studenou vodou) sa pohybuje medzi 30 - 35 °C. 

V saunovom svete sú 2 parné a 3 klasické sauny s rozličnými teplotami, prebaľovací kútik, tichá miestnosť na dojčenie a spanie pre deti, lehátka, slnečníky pri jazere. 

Aj s menšími deťmi tu dokážete stráviť celý deň pri vode. V dospeláckych bazénoch sú ostrovčeky, kde sa deti vybláznia a vy môžete byť zatiaľ ponorený vo vode, nemusíte celý deň len sedieť len pri detskom bazéne. Viac...

ObrázokObrázokObrázok

Termálne kúpele Laa – Therme Laa

Na ploche 7 800 m2 tu zrelaxujete vo vonkajších aj vnútorných bazénoch – samozrejme s liečivou vodou. Zahriať sa môžete v tunajšom saunovom svete, pripravené sú zóny oddychu, v lete samozrejme vodný svet pod holým nebom. 

Kúpele dostali pomenovanie podľa liečivého prameňa z ktorého sú napájané - Laa Thermal Nord I. Jeho teplota je 42°C a tak musí byť ochladzovaný. Bohatý je na minerály, pomáha pri ochoreniach krvného obehu a srdca, pohybového aparátu, pri neurologických ťažkostiach. V miestnej klinike nájdete odbornú pomoc, dokonca aj pokiaľ ide o niektoré ochorenia zraku. 

Vitality Spa je miestom pokoja a preto sem môžu vstupovať len deti nad 14 rokov aj to v sprievode dospelej osoby. Bazén v hotelovom spa má dve podlažia: v hornej časti je oddychová zóna, kde deti nesmú, dole a v bazéne sú ale vítané. V miestnom Vitality Spa mysleli ak na deti, ktoré si tu môžu dopriať špeciálne wellness procedúry: masáže, detské Shiatsu a ošetrenie tváre.

Reštaurácia funguje formou samoobsluhy. Dostanete tu regionálne špeciality aj medzinárodnú kuchyňu. Smäd môžete zahnať v niekoľkých baroch. Priamo vedľa saunového sveta nájdete sauna bar. Osviežia vás ovocné džúsy, izotonické nápoje, minerálka. V lete funguje aj vonkajšia reštaurácia so stredomorskou atmosférou. 

Detský svet je oddelený od hlavnej budovy, môžete do neho ale nakuknúť cez transparentnú stenu. Rodičia zvlášť oceňujú vnútornú terasu s reštauráciou odkiaľ je dobrý výhľad na Škriatkov svet. Škriatkov bazén je hlboký iba 30 cm a tak je vhodný aj pre najmenšie detičky. Čas vo vode bude zábavou aj vďaka rozprávkovým postavičkám. 

Deti tiež milujú tobogán s poetickým názvom Fantasia. Program pre deti zabezpečujú aj detské animátorky. Spolu pečú pizzu, tancujú. Deťom je k dispozícii aj detský kútik, kde si kreslia, tvoria, zahrajú sa. V lete sa vonku hrávajú divadielka, cez projektor tu púšťajú rozprávky aj filmy, veľké pieskovisko a všeličo iné. To je garancia zábavy počas celého roka.  Viac...

ObrázokObrázokObrázok

Maďarsko

Aquaworld Budapešť

Raj pre malé a veľké „vodníčatá“ a to nielen v lete. Je to jeden z najznámejších akvaparkov a spa centier v Maďarsku.

V akvaparku je 11 vodných šmykľaviek, 9 bazénov, vonkajšia atrakcia „Bongo Wonderland“ či herňa pre deti. Malí surferi si napríklad môžu vyskúšať udržať balans na umelých vlnách, na viacerých šmýkačkách sa dá spúšťať na gumených kolesách.

Mamičky môžu zrelaxovať vo veľkej teplej vírivke alebo v spa centre, ktoré je vybavené niekoľkými saunami. V saunách je možné zažiť aj pravý saunový rituál, ktorý vedie trénovaný saunár.

Interiér parku je príjemný, pripomína prales. Veľmi oceňujeme bazén aj pre najmenšie deti (od cca roka), sú tam dve malé šmýkľavky. Vedľa malého bazéna je herňa pre deti. Cítiť však už potrebu jej renovácie. K malému bazénu je možné zobrať aj kočík.

Pri každnej vodnej atrakcii je potrebné preštudovať si podmienky, viaceré šmýkačky sú určené iba pre deti od 140-150 cm. Nie pri každej z nich je profesionálny dozor. Odporúčame deti vybaviť protišmykovou obuvou. Obed alebo večeru si môžete kúpiť v reštaurácii priamo v Aquaworlde. Viac...

ObrázokObrázokObrázok

Annagora - aquapark na Balatóne

Zábavný vodný svet a wellnesspark Annagora je obľúbeným miestom pre rekreáciu. Nachádza sa na západnom brehu jazera Balatón v Maďarsku, presnejšie 500 metrov od jeho brehov.

Vodná plocha tohto parku zaberá rozlohu 3,2 hektára. Nachádza sa tu 12 rôznych šmykľaviek, bazén s vlnobitím, rodiny s malými deťmi ocenia najmä detský bazén. Zabavíte sa aj na "divokej vode". Vo wellness zóne sa nachádza fínska sauna aj bio sauny, ľadová jaskyňa, tapidárium, gejzír a ďalšie oddychové priestory

Nebojte ani chladného počasia, vnútorný bazén vedia vyhriať. Ak sa vám zunuje voda, zahráte sa na detskom ihrisku a iných športoviskách. Občerstvíte sa v miestnych baroch či reštauráciach. Nájdete tu pizzeriu, palacinkáreň, piváreň a tradične dobrú maďarskú kávu vám radi naservírujú v jednej z kaviarní. Viac...

ObrázokObrázokObrázok

Želáme vám príjemný zážitok. 

Odporúčame

materské centrum

Rodinné centrum Kramárik

Rodinné centrum Kramárik je centrum pre rodiny s deťmi nielen z Kramárov. Vzniklo z iniciatívy mamičiek ako odozva na potrebu...Viac
knižnica

Miestna knižnica Petržalka

Miestna knižnica Petržalka je jednou z najväčších a najaktívnejších verejných knižníc Bratislavy. Má osem pobočiek, v ktorých sa...Viac
detské centrum

HappyBee

Centrum pre deti od bábatiek až po predškolákov, pohybová príprava už od 6 mesiacov, unikátny detský kútik. Nechýba kávička a...Viac
blog

Kam s deťmi do reštaurácie? Top tipy v Bratislave

Hľadáte miesto, kde zorganizovať rodinnú oslavu a obávate sa ako to zvládnu deti? Alebo máte chuť len tak večer zájsť s priateľmi...Viac
25.07.2016
odporúčame!