Môžu superhrdinovia nosiť okuliare?

Môžu superhrdinovia nosiť okuliare? je názov detskej knižky o tom, že je vlastne veľmi fajn, keď sa navzájom rešpektujeme, a je celkom jedno ako vyzeráme a odkiaľ pochádzame. Dôležité je niečo iné!

blog

Sedem príbehov, ktoré sú určené na spoločné čítanie s rodičmi. Sú zo života škôlkara a deti by sa s nimi mali ľahko identifikovať. Odohrávajú sa v našom regióne.

Každý človek je iný a zároveň výnimočný. Niektorí sa navzájom podobajú viac či menej, a iní zase vôbec. Lenže nie je dôležité, aby sme boli všetci rovnakí, ale aby sme sa k sebe správali s rovnakým rešpektom.

Knižka je určená pre väčších škôlkárov a malých školákov, ktorí sa vo svojom okolí postupne stretávajú s rôznymi ľuďmi, akých predtým v rodinnom prostredí možno nevideli. Či ide o deti alebo dospelých, bielych, čiernych alebo ružových, na nohách či na kolesách.

Na to , aby knižka bola dokončená sú potrebné financie. Ak chcete podporiť vznik knižky, môžete tak urobiť na stránke Starlab.sk. Vybrať okrem knižky si môžete z viacerých krásnych odmien. 

Knižku napísala Soňa Gyarfáš Lutherová, sociálna antropologička a filmárka. Pracuje ako vedkyňa na SAV, a keď práve neskúma, tak píše a ak nepíše, tak nakrúca dokumentárne filmy. Spolu s manželom Matejom majú dvoch synov, päťročného Andreja a dvojročného Adama.

Ilustrácie do knižky spravil Martin Krkošek, ktorý vyštudoval UMPRUM v Prahe v ateliéroch knižnej ilustrácie (Jiří Šalamoun, Juraj Horváth) a televíznej a filmovej grafiky (prof. Jiří Barta). Martin je otcom dvoch detí, žije na severevýchode Moravy.

O parádny dizajn knižky sa postarala šikovná dizajnérka Janka Bálik.

Odporúčame

blog

Lyžovačka na Pezinskej Babe

Lyžiarske stredisko Baba nájdete len kúsok od Bratislavy, 12 km od mesta Pezinok. Nachádza sa na hrebeni Malých Karpát vo výške...Viac
10.01.2016
odporúčame!
film

Šepot srdca (dabing)

Štrnásťročné dievča Šizuku má síce práve napilno v škole, pretože výsledky záverečných skúšok už budú zohľadňované pri...Viac
So 27.4.2024 / SĽUK
odporúčame!
zvieratá a farmy

Biofarma Príroda

Salaš Biofarma Príroda je ideálne miesto na poldenný výlet. Nájdete tu všetky možné domáce zvieratá, hladkaciu ZOO, ihrisko pre...Viac
divadlo

Divadlo na hojdačke: Žabí kráľ

So 27.4.2024 / Galéria Nedbalka
odporúčame!