Kam s deťmi do reštaurácie? Top tipy v Bratislave

Hľadáte miesto, kde zorganizovať rodinnú oslavu a obávate sa ako to zvládnu deti? Alebo máte chuť len tak večer zájsť s priateľmi niekam von na večeru a deti musia s vami? Prinášame vám staré aj nové tipy, kde sa to v Bratislave a okolí dá.  

blog

Jarovský dvor

Túto reštauráciu navštevujeme už roky. Nájdete ju v príjemnom prostredí, v príhraničnej obci Jarovce. 

Zaparkujete priamo pred domom, prerobeným na reštauráciu. Vo vnútri sa otvára veľký priestor, ktorý pokračuje aj smerom do záhrady s ihriskom. Tu je napríklad aj voliera s exotickým vtáctvom. 

V jedálničku nájdete bohatú paletu z ktorej si isto každý vyberie, plus sezónnu ponuku. Na jeseň sú to napr. lokše k domácej husacine či kačacia pečienka. Celoročne odporúčame miestnu pizzu pripravovanú na dreve v peci.    

Vonku je veľká slnečná terasa, no v lete tu nájdete aj chládok. Pre deti je určené pieskovisko, šmykľavka, hojdačky aj kolotoč. Vo vnútri je menší detský kútik. 

Penzión u Srnčíka

Penzión u Srnčíka nájdete neďaleko hradu Devín. Hostinec tu bol už dávno, pred sto rokmi - volal sa vtedy Hostinec U zlatej kotvy. 

Tradičné recepty, domáca kuchyňa. To je základ a v tejto tradícii tu pokračujú aj dnes. Zvlášť menu tu majú aj pre najmenších hostí. Konajú sa tu rôzne oslavy, či podujatia, lebo reštaurácia je dostatočne priestranná, vonku spojená s terasou a súčasťou je aj detský kútik. 

Predná časť má kapacitu 38 miest a zadná časť 40 miest. Na poschodí sa nachádza štýlový salónik s kapacitou 25 miest. Na terase s vonkajším grilom je 80 miest. V letnom období nechýba trampolína. 

Reštaurácia Lalia

Reštaurácia lalia je rodinná nefajčiarska reštaurácia v útulnom starožitnom štýle v Pezinku. Nájdete tu veľa starých pokladov z povale, ktoré si staršie ročníky pamätajú no a pre malé deti môžu skôr pôsobiť ako atrakcia. Čakanie na jedlo si tak môžete skrátiť krátkou exkurziou do histórie. 

Ponuka jedál je dostatočne široká, nechýba obľúbená pizza či cestoviny, mysleli aj na vegetariánov a milovníkov "číny". Ak by ste mali chuť na niečo tradičné, radi vám tu pripravia aj pirohy, šúľance, domáce slíže. štrúdľu a domáce dezerty.

To, čo robí toto miesto iným je aj tzv. "korkovné". Znamená to, že si sem môžete priniesť vlastnú fľašu vína alebo iného alkoholu a s poplatkom za pohár ju vypiť.  

Rodičov ale isto najviac zaujímajú možnosti pre deti. Detský kútik a v lete terasa s čarovným hradom pre deti ako aj detský jedálniček nechýbajú. 

Reštaurácia 27

Túto príjemnú reštauráciu nájdete v Ružinove, neďaleko nákupného centra Central. V menu mysleli aj na deti. Najedia sa tu aj celiaktici. 

Okrem toho tu ale nájdete aj menší detský kútik, v ktorom sa deti môžu hrať zatiaľ čo vy sa bavíte. Cez týždeň si môžete vybrať z 3 ponúk dennného menu. V ponuke majú aj zopár zákuskov. V tejto lokalite sa horšie parkuje, v Centrale ale zaparkujete pohodlne, na 3 hodiny zdarma.

Čárda Šári - Dunakiliti

Typická maďarská čárda Šári pokrytá trstinou a zariadením pripomínajúcim minulé storočie je otvorená celý týždeň a milovníkov gastronómie očakáva s domácimi chuťami.

Len kúsok od Bratislavy, za hranicami v Maďarsku, môžete príjemne stráviť deň v čárde Šári a jej okolí. Tradičná maďarská kuchyňa poteší každého gurmána. Počas víkendov je lepšie si stôl rezervovať.

V jedálničku mysleli aj na deti, tie menšie dostanú detskú stoličku. V lete je obľúbená veľká krytá terasa. Pod holým nebom sa tu griluje aj varí kotlíkový guláš, v zime tu zažijete neopakovateľnú atmosféru. 

V lete okrem reštauračných služieb sa tu deti môžu dostatočne vyblázniť na veľkej lúke s ihriskom. Na ňom sú rôzne preliezky, hojdačky, detský domček, trampolína aj nafukovací hrad. V zime sa tu dá ale poriadne ponaháňať, prípadne zahrať si guľovačku alebo postaviť snehuliaka. 

Cestou k ihrisku zvyknú deti pohladiť mini koňa, ovečky aj kamerunskú trpasličiu kozu. Domov na tejto minifarme našla aj hydina.
 

Mlyn Klepáč

Klepáč je ôsmy mlyn na Vydrici v lokalite Železnej studienky, ktorá je síce súčasťou mesta, no zároveň je obklopená lesmi.

Názov mlynu Klepáč je odvodený z nemeckého slova Klepeis. V historických záznamoch zo začiatku 18. storočia sa uvádza, že to bola relatívne malá usadlosť. Obkolesovali ju zalesnené svahy, okolitú rovinatú plochu využívali ako ovocný sad a na pestovaanie zeleniny. Občas ho prezývali aj "chudobný", obkolesoval ho vodný tok. V čase intenzívnych lejakov sa koryto menilo a voda zaplavovala budovy naokolo. 

Na Klepáči funguje bufet a občerstvenie. Dať si tu môžete nealkoholický nápoj, cukrovinky, z jedál napr. lokšu, makové šúlance a podobne. V chladných zimných mesiacoch varené vínko, horúcu čokoládu, horúce jabĺčko či čaj. Zohrejete sa pri skutočnom ohni vo vnútri.  

Rančík u Kanga

Rančík u Kanga sa nachádza len kúsok od dostihovej dráhy v Petržalke. Nájdete tu zelenú oázu aj tieň vonku pod stromami. Deti poteší najmä veľké detské ihrisko. V lete tu ale býva dosť teplo lebo nie je chránené stromami. V zime sú možnosti menšie, ihrisko vonku baví deti len kým im nie je zima. No okolie reštaurácie je rozľahlé a dá sa tu aspoň ponaháňať. 

Pokiaľ ide o jedálniček, zvlášť ponuku pre deti tu nenájdete, ale ochutnali sme miestne makové šúľance a malým maškrtníkom ich môžeme odporučiť. Potešia aj nutelové alebo ľadové palacinky. V ponuke polievok nechýba slepačia „svadobná“ s mäskom, rezancami a zeleninkou a pestrá je aj škála pizze. Dospelákom odporúčame samozrejme tunajšie špeciality z grilu.

Dunajský pivovar

Máte chuť na pivo a tatarák, ale čo s deťmi? Našli sme miesto, kde sú vítané aj oni. Vyrazte si spolu k Dunaju do Dunajského pivovaru. Z petržalskej strany je pristavená loď, na ktorej sa síce nemôžete plaviť, ale môžete tu zažiť príjemný gurmánsky večer.

V jedálnom lístku nájdete okrem typických lahôdok podávaných k pivu aj niečo pre deti. V detskom menu sú kuracie prsia na masle s hráškom a karotkovo-zemiakové pyré a klasika: vyprážané kuracie nugetky so zemiakovými hranolčekmi alebo ryžou.

Deti a rodičov poteší ale najmä detský kútik situovaný v dolnej časti lode, kam ale dovidíte aj z horného poschodia (galérie), ako vidno na fotkách. Deti si tu môžu oddýchnuť v hojdacej sieti, alebo si kresliť, či sa zahrať s hračkami.

Rovnako dole, kde sú aj toalety, sa dá aj stolovať. Inak tu majú veľa detských stoličiek takže sa nebojte, že sa tomu vášmu dieťaťu neujde sedenie.    
 

ObrázokObrázokObrázok

Little al Trivio

Al Trivio je reštaurácia, ktorú nájdete na druhom poschodí obchodného centra Centrál, má detský kútik vo vnútri - Little Al Trivio.

Nájdete tu hravý detský lístok, špeciálne rodinné stoly a množstvo zábavy. Je to miesto, kde vaše ratolesti môžu kresliť, zabaviť sa na interaktívnej stene, zahrať sa na obchod či vláčik alebo poskladať si Lego Duplo. 

Nevýhodou je, že detský kútik nie je uzavretý, čiže ak sa vaše dieťa rozhodne opustiť priestor, budete ho napriek množstvu hračiek naháňať. Vonku sa nachádza ihrisko, tak si to predstavte, deti sa hrajú na pirátskej lodi a vy si vychutnávate drink pod holým nebom.  

V menu pre deti nájdete cestoviny, pizzu ale aj ryby, klasické kura s hranolkami alebo rizoto. Nechýbajú ani palacinky s nutelou, wafle, alebo zmrzlina. K dispozícii majú detské stoličky, podbradníky či nerozbitné misky na detskú výživu.  

Toalety aj s prebaľovacím pultom sa nachádzajú v nákupnom centre, parkovanie je bezplatne prvé 3 hodiny. 

ObrázokObrázokObrázok
 

Kubu 

Hľadáte reštauráciu s terasou, priestorom pre deti, detským menu a dobrým ihriskom? Takú, kde sa dá dobre zaparkovať, možno aj niečo vybaviť, vstup je bezbariérový a nechýba prebaľovací pult? Mámu ju.

Vstup sem je bezbariérový. Do reštaurácie sa dostanete výťahom/eskalátorom z parkoviska, alebo vchodom zvonka. Reštaurácia Kubu sa nachádza rovno pri hlavnom vchode. Len pár metrov od vstupu sa nachádza priestranná terasa a kúsok opodiaľ aj neplatené detské ihrisko. Ak by sa im málilo atrakcií, stačí otvoriť vonkajšie dvere do Buppi detského sveta a tu nájdu detské kráľovstvo. 

V tejto reštaurácii sa môžu deti zahrať vo veži. Deti majú radi, keď nie sú pod priamym dohľadom rodičov, takže túto voľbu ocenia - teda najmä staršie deti.

Poteší vás detský jedálniček, rozhodne je z čoho vyberať. Nájdete tu cestoviny, lasagne bolognese, kuracie nugetky, kúsky kuracích pŕs z grilu s prílohou, rybie filé v corn – flakoch s tzatzikami a prílohou. 

Sladkou odmenou za pekne spapaný obed môžu byť: palacinky s grankom, malinovým džemom, nutellou, šľahačkou, javorovým sirupom, horúcou lesnou zmesou so šľahačkou, kopček vanilkovej zmrzliny, čerstvý banán a čokoládová poleva alebo kopček vanilkovej zmrzliny, lesná zmes ovocia a šľahačka.

V priestoroch nákupného centra nájdete čisté toalety aj miestnosti pre mamičky s deťi a ľahko tu zaparkujete.  

ObrázokObrázokObrázok

McDonald´s Eurovea 

McDonald´s ani Euroveu netreba asi nikomu predstavovať. Prevádzka tejto reštauračnej siete v Eurovei je ale zaujímavá aj pre deti.

Ihrisko nájdete vonku aj dnu. Reštaurácia sa nachádza na prízemí nákupného centra (pod kinami). Vstup je z vnútra aj z nábrežia - tu nájdete slnečnú terasu aj s detskou šmykľavkou. 

Súčasťou reštaurácie je tiež kaviareň McCafé s bohatou ponukou chutných káv (18 druhov), čajov aj zákuskov. 

Deti ale isto aj rodičia ocenia, že pre najmenších návštevníkov tu vytvorili detskú herňu. Nachádza sa v nej poschodové bludisko, basketbalový kôš s ihriskom a dráha, kde si deti môžu zmerať sily a automat im zmeria čas. Ak by tu vaše deti chceli osláviť svoje narodeniny, nie je to problém.

Toalety nájdete v nákupnom centre, kde tiež zaparkujete. 

ObrázokObrázokObrázok

Pohasino Caffé & Bar

V tejto reštaurácii, ktorá sa nachádza v mestskej časti Vrakuňa mysleli na deti nielen pri tvorbe jedálnička. V ňom nájdete napríklad americké hranolky, dusenú ryžu, varenú zeleninu, kuracie rezne, špagety so syrom a kečupom a vyprážaný syr. 

Deti ale asi viac poteší možnosť vyblázniť sa na vonkajšom ihrisku so šmykľavkou či nafukovacím hradom. Tu nájdete napríklad aj elektrické autíčka či motorky a trampolínu. Vo vnútri jčaká na deti ďalšie ihrisko.  

Sedmička

Keď budete v bratislavskej Rači zháňať reštauráciu, kde myslia aj na deti, hľadajte číslo 7. 

Tagliatele s paradajkovou omáčkou a mäsovými guličkami, rizoto s hráškom, cherry paradajkami a kuracím mäskom alebo klasika: kuracie nugetky a hranolky. To môže rodičov zaujať v jedánom lísku pre deti. My odporúčame aj naozaj výborný kurací vývar. 

Na tejto reštaurácii je sympatické, že aj keď je situovaná na hlavnom ťahu smerom z Rače do centra, samotná reštaurácia je orientovaná aj so svojou terasou do dvora. Tam je spravené paletové sedenie pod slnečníkmi aj s detským domčekom. Tiež tam pohodlne zaparkujete. 

Na deti mysleli aj vo vnútri. Súčasťou interiéru je totiž detský kútik. V čase našej návštevy bol čistý, deti sa mohli hrať pod naším dohľadm na koberci s rôznymi hračkami. Nechýbajú tu detské stolíky. malý tunel, šmykľavka, autíčka a podobne.  

ObrázokObrázokObrázok

Mercado a Mlska

Táto reštaurácia vás nadchne, pokiaľ ste rodičia najmä dômyseľnosťou s akou mysleli na deti.

V jedálnom i nápojovom lístku sme si všimli, že ich autori venujú špeciálny priestor deťom. Deti si môžu pochutiť napríklad na detských palacinkách, jedle s poetickým názvom Totorizotto, mini hovädzom burgri a podobne. Nechýbajú aj špaldové palacinky alebo bezlepové lievance.

Potešia aj koktejly z čerstvých štiav alebo kombinácie rôznych čerstvých štiav podľa vlastného výberu.

Deti aj rodičov isto poteší priestor pre vykrajovanie vlastných koláčikov z cesta, rovno pod nosom kuchára. Deti tak môžu vidieť priamo do kuchyne.

Hneď vedľa je dlhý stôl aj s farbičkami a omaľovánkami pre tie tých, ktorí si chcú kresliť. A kto si dá dole topánky, môže nazrieť aj ďalej a pohrať sa v detskom kútiku.

Deti do 3 rokov by tam mali byť pod dozorom rodiča lebo sa tam nachádzajú aj menšie stavebnice. Detský kútik je čistý, útulný, s výhľadom na vonkajšie ihrisko, malou šmykľavkou, závesnými hojdačkami a rôznymi hračkami - najmä drevenými. 

Toalety sa nachádzajú hneď za rohom, vedľa reštaurácie. Toaleta pre malých je v miestnosti vyhradenej na dojčenie, kde si môžete prípadne ohriať pokrm, sú tu aj dva prebaľovacie pulty, WC a ak máte so sebou viac detí, alebo jedno neposedné, snáď poteší TV s rozprávkami. 

Keďže podnik sa nachádza v obchodnom centre Aupark, zaparkovať môžete tu podľa aktuálneho cenníka.   

ObrázokObrázokObrázok

Pizza Mizza Nový Háj

Pizza Mizza je veľmi príjemné miesto, kde ako na dlani vidíte kuchárov a ich pomocníkov ako čarujú z cesta. Plusom je že tu pripravujú aj bezlepkové pokrmy vhodné pre celiatikov.

Reštaurácia a kuchyňa sú oddelené iba sklenenými tabuľami, čo je fascinujúce aj pre deti. Originálnu atmosféru celému miestu dodáva veľká oranžová pec, odkiaľ ide voňavé cesto rovno na váš stôl. Celý tento "slávnostný akt" môžu sledovať deti z blízkeho detského kútika.

V reštauračnej časti sa nachádza stolík s papiermi a farbičkami, detské stoličky, detská kuchynka s náradím na varenie, debnička s hračkami, plyšové "zelenina" hračky, gaučík na sedenie pre deti, dva drevené hojdacie koníky. Jeden väčší sa ešte nachádza v priestore.

Súčasťou detského kútika je aj znížená kuchynská linka s umývadlom a tu deti, si môžete s formičkami z cesta vyrezávať všakovaké koláčiky, ktoré vám potom pán kuchár v peci upečie. 

Vstup do reštaurácie je bezbariérový, potom musíte prekonať pár schodov, no ak by to bol problém, personál vám ochotne pomôže. 

Pred reštauráciou je niekoľko parkovacích miest.

Toalety sú super: priestranné a nechýba prebaľovací pult a schodíky k umývadlu.

ObrázokObrázokObrázok

Drag

Drag je reštaurácia v príjemnom prostredí, s oplotenou terasou, čiže si môžete byť viac či menej istí, že vaše dieťa nevybehne na ulicu, či cestu.

Odskúšali sme ju s rôzne starými deťmi a musíme pochváliť personál, kuchára aj funkčné ihrisko, kde sa deti výborne zabavili. 

Reštaurácia je priestranná, svetlá, dobre sa tu pohybuje aj s kočíkom.

Detská sedačka nie je problém. Veľkou výhodou tejto reštaurácie z pohľadu rodičov je to, že tu majú zimnú záhradu. Cez presklenné steny teda rovno vidíte od stola na deti ako sa hrajú na ihrisku. To je oddelené od cesty plotom, čiže sa v pokoji najete aj na terase alebo vo vnútri, v prednej časti.

Detské ihrisko sa nachádza vonku, pri každej návšteve sme ho našli upravené, čisté a s nepoškodenými preliezkami. Okrem detského domčeka tu stojí drevená preliezka, húpačka, terče a menší skákací hrad.

V jedálničku si deti vedia nájsť rôzne pochúťky ako je zmrzlina či palacinky s mascarpone, mandľami a brusnicovou omáčkou. My odporúčame tunajšie polievky, ktoré veľmi chutili aj deťom a domáce limonády s ovocím, na ktorých naozaj nešetria.

Toalety sa nachádzajú priamo v reštauracii, vstup je bezbariérový, no keďže sú menšie, prebaľovací pult sa sem už nezmestil. 

ObrázokObrázokObrázok

Poznáte vo svojom okolí reštauráciu, kde myslia na deti? Dajte nám o nej vedieť na adresu ahoj@kidstown.sk.  

Odporúčame

blog

Top 10 kaviarní s detským kútikom

Hľadáte kaviareň, kde si budete môcť kávu aj vychutnať a v pohode dopiť? A kde sa vaše deti budú cítiť tiež dobre? Pripravili sme...Viac
14.02.2016
odporúčame!
ihriská a parky

Železná studienka a Partizánska lúka

Patria medzi najznámejšie bratislavské rekreačné lokality. Obe sú súčasťou Bratislavského lesoparku a nachádzajú sa na juhu...Viac
festival

Urban Market 2024 (Spring Edition)

31.5.2024 - 2.6.2024 / Fakulta architektúry a dizajnu STU
CITYLIFE odporúčame!
blog

Kam s deťmi do reštaurácie? Top tipy v Bratislave

Hľadáte miesto, kde zorganizovať rodinnú oslavu a obávate sa ako to zvládnu deti? Alebo máte chuť len tak večer zájsť s priateľmi...Viac
25.07.2016
odporúčame!