Možno ste už zaregistrovali, že v Abelande majú nový mlyn a melú si svoju bio múku, z ktorej pečú nie len kvalitný kváskový chlieb ale i iné dobroty.
Dobrá správa pre bio-gurmánov je, že sa chystá v sobotu 8.4. kurz pečenia kváskového celozrnného sladkého pečiva. To sa bude pred Veľkou nocou určite hodiť.
V priebehu kurzu se dozviete:
• ako viesť, uchovávať a pripravovať kvások
• ako na liaty koláč
• ako pripraviť celozrnný perník alebo muffiny
• ako upiecť sladký žitný chlieb
• ako pripraviť cesto na mazanec alebo vianočku
• ako sladiť bez cukru
• ako sa pieklo v dobách našich predkov
Všetko si prakticky ukážeme, pripravíme a upečieme z čerstvo namletej bio múky z mlyna.
Domov si odnesiete vlastnoručne vyrobený mazanec, základný kvások a vlastné poznámky.
Cena kurzu je 20 €.
Číslo účtu na zaslanie 50% zálohy:
SK18 5200 0000 0000 0492 3064
Počet miest je obmedzený na 10 účastníkov - kto prv príde (zaplatí zálohu), ten prv melie!
Samozrejme areál je otvorený od 10 do 17 hodiny pre širokú verejnosť. Budeme s deťmi pliesť korbáče a ukazovať ako sa melie abelandská múka.