iná akcia
kurz / workshop

Kurz pečenia kváskového chleba v Abelande

Kurz kváskového celozrnného sladkého pečenia, mletie múky a pletenie korbáčov.

Táto akcia sa konala v minulosti

Možno ste už zaregistrovali, že v Abelande majú nový mlyn a melú si svoju bio múku, z ktorej pečú nie len kvalitný kváskový chlieb ale i iné dobroty. 
Dobrá správa pre bio-gurmánov je, že sa chystá v sobotu 8.4. kurz pečenia kváskového celozrnného sladkého pečiva. To sa bude pred Veľkou nocou určite hodiť.

V priebehu kurzu se dozviete:
• ako viesť, uchovávať a pripravovať kvások
• ako na liaty koláč
• ako pripraviť celozrnný perník alebo muffiny
• ako upiecť sladký žitný chlieb
• ako pripraviť cesto na mazanec alebo vianočku
• ako sladiť bez cukru
• ako sa pieklo v dobách našich predkov

Všetko si prakticky ukážeme, pripravíme a upečieme z čerstvo namletej bio múky z mlyna.
Domov si odnesiete vlastnoručne vyrobený mazanec, základný kvások a vlastné poznámky.

Cena kurzu je 20 €. 
Číslo účtu na zaslanie 50% zálohy:
SK18 5200 0000 0000 0492 3064

Počet miest je obmedzený na 10 účastníkov - kto prv príde (zaplatí zálohu), ten prv melie!
Samozrejme areál je otvorený od 10  do 17 hodiny pre širokú verejnosť. Budeme s deťmi pliesť korbáče a ukazovať ako sa melie abelandská múka.
 

Odporúčame

knižnica

Miestna knižnica Petržalka

Miestna knižnica Petržalka je jednou z najväčších a najaktívnejších verejných knižníc Bratislavy. Má osem pobočiek, v ktorých sa...Viac
iná akcia

Rodinná nedeľa: Zbierka

Vylepšený formát spoločnej nedele pre celú rodinu. Počas dvojhodinového stretnutia navštívime aktuálne výstavy či iné zaujímavé...Viac
Ne 28.4.2024 / Slovenská národná galéria Bratislava
odporúčame!
blog

Kam z mesta za zvieratami

Jar je konečne tu, príroda sa pomaly prebúdza zo zimného spánku. Chcete vedieť kde uvidíte malé jahniatka, kozičky, kuriatka,...Viac
24.03.2016
odporúčame!
blog

Top 10 kaviarní s detským kútikom

Hľadáte kaviareň, kde si budete môcť kávu aj vychutnať a v pohode dopiť? A kde sa vaše deti budú cítiť tiež dobre? Pripravili sme...Viac
14.02.2016
odporúčame!