iná akcia
detský tábor

Summer Code Camp - denný tábor pre deti

Malým kóderom bude stačiť päť dní v letnom tábore na to, aby sa zoznámili s programovaním.  Krok za krokom si prejdú základy programovania až po samotné kódovanie jednoduchej hry. A to všetko v dennom tábore v Bratislave.

Táto akcia sa konala v minulosti

Deti sa môžu učiť základy programovania aj počas letných prázdnin v rámci denných programátorských táborov. Skúsia si napríklad naprogramovať aj jednoduchú 2D hru, na čo použijú vizuálny programovací jazyk Scratch.

Okrem toho si zahrajú rôzne hry, ktoré rozvíjajú kreativitu a tiež sa pohrajú so vzdelávacím robotom na programovanie Ozobot.

V prostredí Scratch si deti rozpohybujú postavičky, vytvoria si rôzne prekážky alebo súperov. Budú získavať body  - skóre a určia si najlepšieho hráča. Deti si budú môcť vybrať z niekoľkých hier, môžu naprogramovať napríklad tieto: Človeče nehnevaj sa, Pexeso, Space Invaders, Flappy Bird, Labyrint, Ostrov pokladov, Obrana hradu, Bitka vo vesmíre.

Letný denný tábor je určený pre deti vo veku od 8 do 13 rokov.

Čo sa deti naučia:

· základy dizajnu hier

· základy tvorby 2D hry v jazyku Scratch

·  základy programovania ako postupnosť príkazov, udalosti, cyklus, vetvenie alebo premenné

· naprogramovanie zložitejšej funkcionality v jazyku Scratch (vnímanie iných postáv)

· vytvoriť pre hru rôzne animácie, zvuk alebo skóre

· vytvoriť jednoduchú hru, akú nájdete napríklad aj na internete

Termíny táborov:

·        10.  - 14. júla 2017

·        24. - 28. júla 2017

·        07. - 11. augusta 2017

·        21. - 25. augusta 2017

Tábory vždy začínajú ráno o 9:00 hod a trvajú do 17:00 hod, budú sa konať v bratislavskom Poluse (DIGIPOINT).  Pre deti je pripravený celodenný program vrátane stravy a pitného režimu. Laptopy budú k dispozícii.

Viac o programátorskom tábore nájdete TU.

 

Akciu a všetky informácie o nej pridal na Citylife.sk priamo organizátor Learn2Code. Redakcia nezodpovedá za prípadné nepresnosti, chyby, a zmeny. Ak organizujete akciu, na Citylife.sk a Kidstown.sk ju môžete pridať na adrese pridaj.citylife.sk.

Odporúčame

detské oslavy

Rozprávkový Gašparko

Bábkové a činoherné predstavenia pre rodiny s deťmi, interaktívne predstavenia, otvorená scéna pre malé divadlá, rôzne workshopy...Viac
film

Fest Anča: Najlepšie animované filmy pre deti 2023

Kolekciu najlepších súčasných krátkych animovaných filmov pre deti, ktoré nie sú v bežnej kinodistribúcii.Viac
St 8.5.2024 / Kino Lumière
odporúčame!
blog

Najlepšie ihriská v Bratislave a okolí

Radi chodíte s deťmi von, no otravuje vás už chodiť na to isté ihrisko? Tipov, kde ísť v rámci Bratislavy a okolia je viac ako...Viac
03.10.2016
odporúčame!
blog

Lyžovačka na Pezinskej Babe

Lyžiarske stredisko Baba nájdete len kúsok od Bratislavy, 12 km od mesta Pezinok. Nachádza sa na hrebeni Malých Karpát vo výške...Viac
10.01.2016
odporúčame!