výstava

Čo svet JE?

Zámok Schloss Hof otvára 15.marca 2018  hlavnú sezónu celkom novou netradičnou výstavou. Výstava rozoberá súčasné témy a hľadá odpovede na otázku „Čo svet JE?“.

Táto akcia sa konala v minulosti

V rokoch 2018-2020 budú mať návštevníci zámkov na Moravskom poli možnosť nahliadnuť za okraj taniera a dozvedieť sa aký zaujímavý je svet jedla. Pre barokový zámok vcelku netradičné moderné a interaktívne stvárnenie výstavy má za cieľ zaujať aj mladšie generácie i návštevníkov, ktorí hľadajú niečo iné ako historické témy . Poučnú cestu od semiačka až po hotový pokrm môžete absolvovať v severnom trakte prvého poschodia zámku a zaujímavé inštalácie nájdete aj v zámockých exteriéroch.

Sériu výstav otvára 15.3.2018 téma „Zo zeme na tanier“. Takmer každý pokrm nášho jedálnička je úzko spätý s pôdou. Preto je pôda už tisícročia opradená rôznymi mýtmi a uctievaná v podobe božstiev. Nazrite do hlbín kultu zeme prostredníctvom zemného tunelu. Ste zástancami domáceho varenia a hrdíte sa vlastne pripraveným jedlom? Ale koľko z toho, čo konzumujeme si skutočne pripravíme sami? Kto melie obilie, spracováva surové mlieko či varí pivo? Výstava poukáže aj na spracovanie a výrobu potravín.
Zámocký areál disponuje prenádherným statkom, na ktorom budú inštalované zaujímavosti ako akvaponické zariadenie, v ktorom ryby vyrábajú cenné hnojivo na pestovanie zeleniny.  A v oranžérii môžete nahliadnuť na vertikálne farmy, ktorých význam neustále narastá.

Na tému jedlo pribudnú k tradične obľúbeným podujatiam aj celkom nové. Po veľkonočných trhoch sa na sklonku apríla môžete tešiť na kulinársky festival ( 21.-22.4.). Novinkou je aj podujatie s argentínskym grilovaním Asado (16.-17.6.) a prvýkrát si môžete na zámku Schloss Hof vychutnať Medzinárodný deň piknikov (23.6.)

Odhaľte zákulisie cesty jedla s novou výstavou na Moravskom poli.

DÔLEŽITÉ: Stála expozícia v barokových apartmánoch je prístupná aj počas mimoriadnej výstavy.
V prípade otázok kontaktujte prosím:
Mag. Barbora Hromjáková, Mobil: + 421 907 729 619, Email: hromjakova@schlosshof.at
www.schlosshof.at/sk

Odporúčame

blog

Kam s deťmi v zlom počasí

Či je leto a či zima, zlé počasie nás dokáže vždy potrápiť. Hlavne našu fantáziu. Najmä ak trvá dlhšie a vymyslieť zaujímavý a...Viac
09.10.2016
odporúčame!
iná akcia

BookObrazy: Eric Fan a Terry Fan - Alžbetka a obláčik

Sú ľudia, ktorým nedovolia doma chovať ani mačičku ani škrečka, a psa už vôbec nie. Sú tiež ľudia, ktorí majú alergiu a tak sa k...Viac
Pi 10.5.2024 / Slovenská národná galéria Bratislava
odporúčame!
film

Fest Anča: Najlepšie animované filmy pre deti 2023

Kolekciu najlepších súčasných krátkych animovaných filmov pre deti, ktoré nie sú v bežnej kinodistribúcii.Viac
St 8.5.2024 / Kino Lumière
odporúčame!
blog

Lyžovačka na Pezinskej Babe

Lyžiarske stredisko Baba nájdete len kúsok od Bratislavy, 12 km od mesta Pezinok. Nachádza sa na hrebeni Malých Karpát vo výške...Viac
10.01.2016
odporúčame!