kurz / workshop

Jarné tvorivé prechádzky pre deti s A4

Tvorivé dielne s Dankou Krajčovou pre deti od 6 do 11 rokov. Séria tvorivých prechádzok inšpirovaných okolím A4. Na každej dielni deti reagujú na iné špecifické miesto – napríklad budovu YMCA, trhovisko Žilinská, Palárikova, Rozhlas, a ďalšie.
Táto akcia sa konala v minulosti

Na začiatku sa prejdeme na miesto, ktoré budeme spoločne skúmať. Porozprávame sa o jeho histórií, súčasnom stave, funkcii, architektonických či prírodných prvkoch. Urobíme si fotky, kresby tvarov, objektov či miest, ktorá nás zaujmú.

Deti budú potom priamo na mieste alebo v ateliéri v A4 výtvarne reagovať na navštívené miesto – vyskúšajú si rozličné výtvarné techniky, naučia sa aj tvorivo pristupovať k videnému a zažitému, či citlivo pozorovať okolie a jeho súvislosti.

Výtvarné techniky: kresba ceruzkou, tušom, kriedou, pastelom, kresby do piesku, maľba akvarelom, temperkami, hlinou, odtláčaním, frotážou, vystrihovaním, tvorba jednoduchých modelov, tvorba s nájdenými a recyklovanými predmetmi.

Poslednú marcovú stredu oslávime 18. narodeniny A4 - čím iným ako tvorbou! Deti pripravia časť výzdoby na narodeninovú párty A4, ktorá bude 1.-2.4.2022.

Všetky termíny sú: streda od 23.3 do 25.5.2022

Materiál je v cene. Kapacita je obmedzená, maximálny počet detí v skupine: 15

vstupné 10 € / 70 € na všetky termíny

Odporúčame

festival

Urban Market 2024 (Spring Edition)

31.5.2024 - 2.6.2024 / Fakulta architektúry a dizajnu STU
CITYLIFE odporúčame!
divadlo

Bibiana dom umenia pre deti

Bibiana, Medzinárodný dom umenia pre deti, je kultúrna inštitúcia s medzinárodnou pôsobnosťou. Orientuje sa na umeleckú tvorbu...Viac
detské oslavy

Makovice

Komunitný priestor s kaviarňou a vegetariánskou kuchyňou v Stupave. V Makovici sa pravidelne organizujú workshopy, diskusie,...Viac
blog

Lyžovačka na Pezinskej Babe

Lyžiarske stredisko Baba nájdete len kúsok od Bratislavy, 12 km od mesta Pezinok. Nachádza sa na hrebeni Malých Karpát vo výške...Viac
10.01.2016
odporúčame!