divadlo

Tri šikovné rypáky

Bábkové predstavenie o odvážnych prasiatkach a hladnom vlkovi. Podarí sa prasiatkam uniknúť vlkovi? To nevieme. Isté je len jedno. Budeme spolu krochkať od smiechu.
01.10.2024, Ut

Slniečko hreje, jemný vánok povieva nad prasacími rypákmi a vo vzduchu cítiť vôňu grilovanej zeleniny. Nastal však čas vytiahnuť chvostíky z rodného bahna a postaviť sa na vlastné paprčky. Traja do ružova opálení bratia sa vyberú každý inou stranou. „Buch, tresk, šúch, štik“ a domčeky už stoja. Lenže vlčie zuby sú ostré a plechové pľúca sa nadúvajú. Hlboký nádych, potom silný víchor... a domčeky sú preč, len taký fukot! Vlkovi tečú sliny a prasiatkam sa od strachu trasie sadlo".

Tri šikovné rypáky vznikali ako PRIENIKY bábkového divadla a zvukovej improvizácie.

Inscenáciu Tri šikovné rypáky uvádzame v priestore Štúdia na 2. poschodí BBD s obmedzeným počtom miest bez označenia sedadiel.

Tvorivý tím
Dramatizácia, réžia, scéna, bábky, hrá: Lukáš Tandara
Foto: Lukáš Tandara

Vhodné pre deti od 5 rokov. Prosíme rodičov o rešpektovanie odporúčanej vekovej hranice.

Dĺžka predstavenia: 45 minút

Vstupné: predpredaj 10€

Predstavenie je súčasťou nultého ročníka medzinárodného festivalu PRIENIKY.

Lukáš Tandara

Herec, bábkoherec, zdravotný klaun, príležitostný scénograf, realizátor bábok a všetkého, do čoho sa dá zatĺcť klinec. Je členom umeleckého súboru BBD, zakladateľom nezávislého divadla Trieska, členom divadelno - improvizačného súboru Kapor na scéne a otcom kŕdľa detí. Miluje drevo, papier a hlinu, má rád prírodu a prirodzených a prirodzene šibnutých ľudí. V lete 2016 absolvoval stáž v americkom divadle Bread and Puppet a v rokoch 2017/2018 medzinárodný improvizačný projekt Európskej Únie „Our lives“ (Berlín - Kodaň). Do Bratislavského bábkového divadla prenikol aj ako režisér inscenácie Dlhý, Okatý, Bruchatý.

Odporúčame

blog

Najlepšie ihriská v Bratislave a okolí

Radi chodíte s deťmi von, no otravuje vás už chodiť na to isté ihrisko? Tipov, kde ísť v rámci Bratislavy a okolia je viac ako...Viac
03.10.2016
odporúčame!
vyhliadka

Drevená rozhľadňa na Kolibe

Pozrite sa z výšky 15-tich metrov na Bratislavu. Nová rozhľadňa na Kamzíku vám ponúkne jedinečný výhľad.Viac
ihriská a parky

Športové ihrisko Páričková

Zrekonštruované detské ihrisko vo vnútrobloku na Páričkovej ulici ponúka deťom úplné nové hracie prvky a vynovené hokejbalové...Viac
iná akcia

Ako išla kvapka na vandrovku – interaktívny hudobný workshop pre deti

Ne 22.9.2024 / Biela 6
odporúčame!