Korona akcie pre deti

Prinášame vám tipy ako tráviť doma čas deťmi. Tento čas je náročný pre všetkých, mnoho umelcov sa však spojilo a prináša vám krásne čítania či divadielka priamo do obývačky. S divadlom, kreatívnymi dielničkami, cvičením a knihami to všetko vydržíme a tak sa aj obohatíme možno o veci, na ktoré inokedy nebol čas.

Tipy budeme postupne pridávať.

blog

Braček Jelenček

Dňa 3. apríla 2020 o 20:00 si môžete pozrieť online premiéru bábkového animovaného filmu Braček Jelenček. FIlm je magisterskou prácou talentovanej Zuzany Žiakovej a vznikol na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave.

Braček Jelenček spája tradičný ľudový príbeh a surrealistické, snové predstavy a jeho kvalitu dokazuje množstvo ocenení a účastí na medzinárodných festivaloch.

Link na pozeranie

Doma s Bibianou

V čase keď veľa času trávime doma sa rozhodla Bibiana priniesť vám predstavenia rovno do vašej obývačky. Sledujte a zabávajte sa!

Link na Youtube

 

Čitárnička s Dankou

Obľúbené podujatie "Čitárnička" prichádza online. Cultus Ružinov pripravil niekoľko dielov rozprávkového čítania z obľúbených detských kníh. Každý pondelok.

Link na Facebook

FAMU dětem

Ak vám nevadia rozprávky v českom jazyku, Filmová a televizní fakulta AMU ponúka krásne rozprávky pre deti od 4 do 10 rokov. Sledujte originálnu tvorbu!

Link na kanál
 

Slovenská náhradná galéria

Národná galéria – to nie sú iba výstavy a expozície, ale aj množstvo ďalších činností. SNG počas karatnény pripravila aj veľa návodov a textov pre prácu s deťmi z ich Oddelenia galerijnej pedagogiky. Nechýba samozrejme aj čítanie pre dospelých. S deťmi si môžete prechádzať aj Webumenia, kde nájdete množstvo diel a prejsť si tak históriu umenia s deťmi.

Link na inšpirácie

Link na Webumenia
 

Galéria mesta Bratislavy pre pubertákov

Galéria ponúka podrobný návod ako vytvoriť filmík inšpirovaný dielom výtvarníka Ľubomíra Ďurčeka. Nech sa aj tí väčší nenudia!

 

Link na návod 

 

MDPOH ponúka rozprávky pre deti

Tri prasiatka a Koza rohatá sú dva rozprávkové tituly z dielne MDPOH, ktoré bývajú často beznádejne vypredané. Prinášajú vám v rôznych časoch ich záznamy.

Link na pozeranie

Hanička a Murko a korona víruse

Všetky potrebné informácie o koronavíruse sú podané pútavým a zrozumiteľným spôsobom v jednom videu. Hanička a Murko deťom vysvetľujú, ako sa chrániť pred koronavírusom

Link na video

Celé Slovensko číta deťom

Na stránku "Čítame z domu" budú pridávať domáce videá z čítania rozprávok deťom. Oslovili hercov, spisovateľov, učiteľov, kolegov I dobrovolníkov, ktorí s nami spolupracovali, či spolupracovať chcú.

 

Link na čítačky

 

Bábkaranténa

Bábkové divadlo Žilina ponúka na svojom webe svoje detské predstavenia.

Link na pozeranie

 

Róbert Roth číta klasické rozprávky

Denník SME pripravil spolu s Robom Rothom sériu klasických rozprávok zo Zlatého fondu denníka SME. Započúvajte sa do Rozprávok každý večer o 18:00! Vychádzajú online denne ako špeciálne večerné vydanie podcastu Dobré ráno.

Link na počúvanie


Rozprávky spod rúška

Bábkač online! Bratislavské bábkové divadlo spustilo cyklus čítania a improvizovaného bábkového divadla. Každý deň sa vám a vašim deťom o 18:00 prihovorí bábkoherec s obľúbenou knižkou z ešte obľúbenejšieho zákutia svojho obydlia. Zahrajú si krby, kuchyne aj záhradky. 
Vždy o 18:00

Link na pozeranie

 

Paci Pac a kamaráti - Online koncert #2

Po úspešnom prvom online pokuse sme Paci Pac rozhodli koncert zopakovať. Prinesiesú ďalšie 3 koncerty v ešte lepšej kvalite a v rôznych prostrediach, nech je troška zmena.

Koncert bude možné sledovať opäť na ich YouTube kanály, link bude včas vložený do podujatia. Ďalší bude 27.3.2020 o 17:00.

 

Link na pozeranie


Braňo Jobus Karanténniček

Sme doma. Aj deti sú doma. Čo tak si prečítat rozprávku? Braňo Jobus číta každý deň vždy o 11:00 pred obedom na jeho fanpage Branislav Jobus v rámci livestreamu. Priamo pri rozprávkovom zvone vám každý deň prečítam jednu rozprávku z knihy ZVON. 

Karanténniček na Facebooku


Online Divadielka a Rozprávky pred spaním

Lienka Kikilienka pre vás pripravila online divadielka a čítanie rozprávok!

Vysielať sa bude dopoludnia 10:10 - divadielko a večer 18:18 bude čítanie rozprávky 

Link na pozeranie cez Youtube

Link na Rozprávky pred spaním

 

 

Divadlo ZáBaVKa online

Divadlo ZáBaVKa je interaktívne divadlo aj online.
26.03.2020 - Malé upratovanie (ako sa zabaviť popri upratovaní s veršami od Ľudmily Podjavorinskej)
02.04.2020 - O snoch a stratených topánkach (spoznáme svet, naučíme sa chodiť cez cestu a tancovať valčík)
09.04.2020 - Snívadielko : divadielko pre najmenších (batoliatka naučíme, ako robia zvieratká, zdraviť, ťapkať aj dupkať)
16.04.2020 - Buwko & Sniwko a klauniáda u Perinčanov

Link na divadielka

Aby sme sa doma nenudili - Divadlo Agapé

Divadlo Agapé vysiela online naživo svoje predstavenia doma z obývačky. Sledujte udalosti na ich Facebook stránke a nájdete aj staršie aj aktuálne divadielka pre celú rodinu.

Link na divadlo

 

Ránečko s rozprávkou

Divadlo SpozaVoza pripravilo na každý deň online čítanie rozprávok. Budú to rozprávky poučné, veselé a možno aj tajomné.
Tešíme sa na online stretnutie s Vami!

Link na čítanie

Prečítam ti rozprávku

Kníhkupectvo Martinus číta online rozprávky. Deťom sa postupne prihovoria slovenské herečky Lujza Garajová Schrameková, Michaela Mäsiarová a Veronika Husovská a herci Juraj Hrčka, Stano Staško a ďalší dobrovoľníci. 

Link na Youtube

Bublina číta deťom

Bublina číta deťom predstavuje články z detského časopisu Bublina nahovorené známymi osobnosťami. Nájdete tu zatiaľ tri podcasty nahovorené Kamilom Mikulčíkom na tému Egypt, Prastarý jazyk a Staráme sa o zvieratko...

Sledujte Bublinu, na svojej stránke pridáva aj skvelé tipy na práce na doma - Vyrob si sám.

Link na podcast Bublina

 

Spievankovo zabáva deti

Aj Spievanko a Zahrajko priravujú pre deti v čase choroby poučné a zábavné videá, urobili napríklad aj Corona song. 

Link na počúvanie a pozeranie

 

Moravskagaleriedoma // Sobotní ateliéry

Moravská galerie v Brne ponúka pre všetkých on-line program. Každú sobotu o 10:00 si nalaďte facebookovú stránku Moravská galerie dětem nebo tuto událost a tvořte s námi - a zároveň doma! Na webe www.moravska-galerie.cz tiež nájdete v záložke Vzdělávání složku MG dětem na doma.
Link na Sobotné ateliéry

Čítaním proti zošaleniu matiek - Kristína Tormová číta 

Kristína - herečka a mama číta deťom na svojom Instagrame klasické rozprávky. Pozerajte a počúvajte.

Link na Instagram

Miro Jaroš číta rozprávky

Obľúbený detský spevák Miro Jaroš sa pustil do čítania rozprávok. Knižkami ho zásobuje Panta Rhei.

Link na Youtube

Rozprávky s Činohrou SND

Slovenské národné divadlo pripravilo pre najmenších divákov čítačku. Monika Hilmerová číta z knižky Mach a Šebestová v škole

 

Link na Youtube
 

Anjelik, žirafa a stolček alebo o (Ne)zmysle 

Slovenské komorné divadlo v Martine zverejnilo rozprávku na pozretie. Réžia: Andrea Bučková, Michael Vyskočáni 

Link na Youtube

 

Rozprávky z Divadla Jonáša Záborského Prešov

Prešovské divadlo sa rozhodlo potešiť divákov a zaveseli na svoj Youtube kanál už päť záznamov celých predstavení svojich rozprávok. Pribúdať budú ďalšie a aj dospelý diváci si tu nájdu svoje.

 

 

Link na Youtube

 

Hodina zoologie online

ParaZOO za rozhodla poskytnúť jedinečnú príležitosť k prehliadke paraZOO. V stredu 25.3. v 11:00 začne na facebookových stránkach vysielanie naživo. Zoznámia vás s ich zvieratami, spoznáte ich po zoologickej stránke a dozviete sa zajuímavosti o ich druhu. Program pre malých aj veľkých.

Link na pozeranie

Kúzelnícka hra na diaľku

Ak máte dlhú chvíľu, vyskúšajte si túto interaktívnu hru s kúzelníkom Gabim.

Link na Youtube

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Zdravý pohyb deťom - Bublifit

Marcela Kramplová vytvárava v telocvični pekné cvičiace videá, kde si môže zaskákať celá rodina.

Link na cvičenie na Youtube

 

SPORT KIDS ACADEMY

Sport Kids Academy pripravuje na každý deň na svojom Instagrame cvičenia pre malých aj veľkých a rady, ako manipulovať s bábätkom.

Pprogram:

  • 10:00 poradňa
  • 14:00 cvičenie (detská yoga, ako spraviť stojku,…)

Link na cvičenie a poradňu

 

Kids Workouts To Do At Home - The Body Coach

Tento tréner a celosvetová hviezda Joe Wicks v cvičení a stravovaní má aj zopár videí na svojom Youtube pre všetky deti. Cvičenie je hravé, zábavné a nie je to žiadna flákačka. Sledujte ho.

 

 

Link na Youtube cvičenie

 

Tanec pro děti v obýváku

Spoločne vytancujme trochu energie. Vždy v 16:00 pošlú na stránke príspevok s novým videom a odkazy, ako si doma zacvičiť.

Link na Facebook

 

La Portella tancovanie

Pre všetky tanečníčky na Youtube stránke La Portella nájdete niekoľko choreografií na zábavné svižné tance.

Link na Youtube

Strike Dance Academy na doma

Laci Strike sa rozhodol, že dá k dispozícii zadarmo svoju internetovú školu tanca... Skráťe si chvíľu, zabavte sa a niečo nové sa naučte. 

Link na tancovanie

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Hovorené rozprávky na počúvanie

Na stránke Vesele rozpravky nájdete celú sekciu rozprávok na počúvanie. Je tu veľká databáza klasických rozprávok. 

 

Link na počúvanie

 

Rozprávky SK

Na Spotify nájdete tiež množstvo rozprávok v slovenskom jazyku. My vám odporúčame rozprávky od tvorcov Spievankova, ktorí nahrali originálne prevedenia klasických rozprávok aj s pesničkami.

 

 

Link na Spotify

 

Najnovšie rozprávky RTVS pre najmenších

Od dnešného dňa nájdete na webovej stránke www.rtvs.sk obľúbené animované večerníčkové seriály z koprodukcie RTVS. Deti si tak online môžu pozrieť všetky odvysielané diely Mini a Líza, Drobci, Websterovci a Tresky plesky.

Link na pozeranie

Les - Domov zvierat

Pozrite si krátky film, ktorý získal hlavnú cenu ZLATÝ SLON za najlepší film v kategórii Malí režiséri v súťaži Bienálne animácií Bratislava.

Link na Youtube

 

 

 

Odporúčame

blog

Lyžovačka na Pezinskej Babe

Lyžiarske stredisko Baba nájdete len kúsok od Bratislavy, 12 km od mesta Pezinok. Nachádza sa na hrebeni Malých Karpát vo výške...Viac
10.01.2016
odporúčame!
vážna hudba

Muflón Ancijáš

Nebojte sa plniť si svoje sny! Pôvodná slovenská opera (nielen) pre deti na motívy knižnej predlohy Braňa Jobusa.Viac
25.3.2024 - 27.4.2024 / Slovenské národné divadlo - Opera
odporúčame!
materské centrum

Rodinné centrum Kramárik

Rodinné centrum Kramárik je centrum pre rodiny s deťmi nielen z Kramárov. Vzniklo z iniciatívy mamičiek ako odozva na potrebu...Viac
cvičenie a plávanie

Jump aréna v Bratislave

Viete, kde si môžete v Bratislave zaskákať tak, že sa vam až zatočí hlava? Objavili sme veľkorysý priestor určený práve na...Viac