Prečo ísť s deťmi na Pohodu

Aj hipsteri majú deti, aj pankáči či milovníci techna. Oplatí sa ich vziať so sebou – deti môžu spoznať Alt-J, Sleaford Mods či Schwefelgelb, čo určite priaznivo ovplyvní ich hudobný vkus. Rodičia na tieto koncerty môžu naberať silu počas Kašpárka v rohlíku či Šafolky. Že to funguje, dokázalo minuloročných rekordných 1802 detí. Aj tento rok sme vo Family Parku prichystali skvelé koncerty, divadlá a workshopy.


blog

Festial Pohoda 2017 sa uskutoční od štvrtka 6. júla do soboty 8. júla. Prečítajte si výber z detského programu a pre kompletný program na celý festival klikajte na Pohoda Festival - webstránka
Lístky si môžete kúpiť aj cez našu stránku

Hudba

Žubrienky inštalatérky – krst knihy Braňa Jobusa + koncert
Uvedenie knihy budú doprevádzať Vrbovskí Víťazi hrou – ako inak – na odpadové rúry a originálne hudobné nástroje.

Kašpárek v rohlíku
Kašpárek v rohlíku je 12 členná bejbypanková kapela, ktorá prináša medzigeneračnú zábavu pre deti i dospelých súčasne. 

Lupták, Lenko, Bugala, Comendant, Dugovič: Uspávanky
Skvelí muzikanti a otcovia Jozef Lupták, Boris Lenko, Štefan Bugala, Marcel Comendant a Branislav Dugovič nahrali pre svoje i cudzie deti krásne uspávanky. 

Šafolka + Oriešok
ZUŠ Smižany príde na Pohodu s folklórnym súborom Oriešok a speváckym súborom Šafolka. Oriešok uchováva detský, hudobný a tanečný folklór zo Smižian a okolitých spišských obcí. Detská spevácka skupina Šafolka má vo svojich radoch niekoľkých finalistov súťaže Slávik Slovenska. 

Kornička
Vo Family Parku zahrajú aj ďalší finalisti súťaže Zem Spieva – Detský folklórny súbor Kornička z Trenčína. Na Pohode hrávajú pravidelne od roku 2008. 

Orchester ZUŠ Trenčín a zbor Piarissimo
Ďalším domácim zástupcom je Komorný orchester ZUŠ Trenčín, ktorý má viac ako 50 ročnú tradíciu. 

Solamente Naturali – Zborník z Lubeníka
Koncert súboru Solamente Naturali Zborník z Lubeníka je zároveň aj bábkovým predstavením. Pri hudobnom prevedení svetských skladieb zo zborníka poslucháči a diváci uvidia bábky tradičného bábkového divadla Teatro Posonii. Predstaví sa Faust aj Mefisto, čerti a anjel, ale aj trikové barokové bábky.

Funny Fellows – Vintage cirkus
Spojením dvoch dnes už renomovaných skupín, teda Cirkus-kus a Funny Fellows, vznikla zábavná a veselá cirkusová show v štýle starej monarchie. Trapáza a hrazda, žonglérske kruhy a magická guľa, perfektná hudba a veselí klauni.

Divadlo

Nové divadlo – Kozliatka a vlk
Rozprávku o hlúpučkých kozliatkach a zlom, prešibanom vlkovi s ostrými pazúrmi, veľkými tesákmi a obrovskými očami určite poznáte. Ale čo ak kozliatka uverili iba tomu, čo im rozprávky a povery o vlkovi narozprávali a nikdy ho naozaj nevideli?
Réžia: Šimon Spišák

Nové divadlo – Anna Franková
Inscenácia na motívy slávneho denníka trinásťročnej Anny Frankovej, ktorá sa s rodinou dva roky ukrývala v zadnej časti domu v Amsterdame. Predstavenie uvedieme pre všetky deti a rodičov, ako dôležitú tému, o ktorej chceme hovoriť s ľuďmi naprieč vekovým spektrom. Réžia: Šimon Spišák

Bábkové divadlo Morgonrock – O čertovi Kolofónovi
Potešenie pre malých aj veľkých divákov. Mix čertovských rozprávok, popkultúry, divokého západu a romantických komédií je receptom na hodinu neopakovateľnej zábavy v spoločnosti klasických marionetových bábok. Scenár, réžia: Peter Gärtner

LiLi – batolárium
Krásny divadelný zážitok vtiahne najmenších divákov do sveta prebúdzajúcej sa prírody, jej cyklov a zmien. 
Koncept, hrajú: Vierka Farbiaková, Sidi Féderová

Workshopy

Tanec s deťmi v šatke
Workshop tanca s bábätkom v šatke pre maminky, ktoré nosia svoje dieťatko v šatke alebo ergonomickom nosiči. Každé bábätko rado zaspáva pri maminom srdiečku v pravidelnom kolísavom rytme. A každé bábo si užije nosenie pri vašom spoločnom tancovaní. Kurz obsahuje základy cigánskych tancov a jogy. Lektorka: Libuša Bachratá

Gravidjoga
Pohyb s bábätkom ale v brušku si môžete vyskušať na cvičení Gravidjógy. Fyzioterapeutka Andrea Višňovcová sa joge venuje od roku 2012. Lektorkou gravidjogy je štvrtý rok a vedie aj lekcie mamajogy.


PdF UK – Stan plný hudby
Študenti z Katedry hudobnej výchovy Pedagogickej fakulty Univerzity Komenského si pripravili množstvo hudobných aktivít. Hudobný nástroj si môžete s nimi vyrobiť, na ďalších si môžete zahrať a každú celú hodinu vytvoria spolu s deťmi veľký orchester.

Montessori aktivity
Montessori klub Trenčín prináša deťom aktivity a pomôcky, vďaka ktorým môžu prirodzene rozvíjať svoje schopnosti a znalosti. Klub sa riadi princípom „rešpektovať a byť rešpektovaný“ a uplatňuje poznatky a postupy Montessori pedagogiky. 


CirKus-Kus
CirKus-Kus je prvá slovenská škola moderného cirkusu. Vedie k zdravému pohybu, kreativite a šikovnosti. Venuje sa gymnastike, žonglovaniu, akrobacii, balansu a divadlu, ich učeniu či predvádzaniu. CirKus-Kus prinesie workshop pre všetkých, ktorí si chcú vyskúšať cirkusové kúsky.

Hrnčiarsky kruh
Roztočte spolu s hrnčiarmi ich kruh a vyskúšajte si tradičné remeslo. V hrnčiarskom kútiku sa deti môžu zoznámiť s hrnčiarstvom a vyrobiť si vlastnú hlinenú misku či džbánik.

Pastierske hry
Deti z Korničky pod vedením Jozefa Ďuráčiho pripravia aj workshop Pastierske hry. Cez ne vás prenesú v čase a ukážu, ako sa hrávali naši prastarí rodičia.


Workshop pletenia
Pre záujemcov a záujemkyne bude k dispozícii kopa priadze a nadšené lektorky pletenia. Vďaka workshopu môžete objaviť čaro ručnej práce a vytvoriť spoločnú pohodovú deku.

EKOhračky
V stane EKOhračiek sa dozviete všeličo o špeciálnych hračkách a k dispozícii budú aj voskovky a farby na ich pokreslenie. Vyrobíte si tu linoryty a pomaľujete tašky v motívoch Pohody.

EDUdrama
Obľúbené programy dramatickej výchovy opäť dovolia deťom „prežiť život nanečisto“. Zábavnou a hravou formou sa poučia z rôznych situácií a výziev, s ktorými sa budú v živote stretávať.

Odporúčame

múzeum

Schloss Hof

Cisársky zámok Schloss Hof poskytuje perfektné prostredie vďaka jedinečnému prepojeniu imperiálneho zámku, umelecky sformovaného...Viac
iná akcia

BookObrazy: Eric Fan a Terry Fan - Alžbetka a obláčik

Sú ľudia, ktorým nedovolia doma chovať ani mačičku ani škrečka, a psa už vôbec nie. Sú tiež ľudia, ktorí majú alergiu a tak sa k...Viac
Pi 10.5.2024 / Slovenská národná galéria Bratislava
odporúčame!
blog

Najlepšie ihriská v Bratislave a okolí

Radi chodíte s deťmi von, no otravuje vás už chodiť na to isté ihrisko? Tipov, kde ísť v rámci Bratislavy a okolia je viac ako...Viac
03.10.2016
odporúčame!
blog

Kam s deťmi do reštaurácie? Top tipy v Bratislave

Hľadáte miesto, kde zorganizovať rodinnú oslavu a obávate sa ako to zvládnu deti? Alebo máte chuť len tak večer zájsť s priateľmi...Viac
25.07.2016
odporúčame!